Az Epcos is borús profitfigyelmeztetést adott

MTI Sajtóadatbank, 2005. január 17. 08:52
A német Epcos elektronikaialkatrész-gyártó bejelentette, hogy nagy valószínűséggel nem lesz képes teljesíteni 2005-ös bevételi és eredménycéljait.
Az Epcos az üzleti éve decemberrel zárult első negyedében, a pénteken kiadott előzetes jelentés szerint, nullszaldót ért el az üzemi mérlegben az egy évvel korábbi, 12,4 millió eurós többlet helyett, és 285 millió euró bevételre tett szert, ami elmarad az előrejelzésektől, és 14 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 331 milliónál. Az előző negyedben is sokkal több, 344 millió euró volt a bevétel. Az Epcos az elmaradásért az elhúzódó beruházásokat, valamint a fogyasztói elektronika és a mobiltelefonok kiábrándító karácsonyi eredményeit okolja.

A cég közleményében ezt írták: "növekszik annak kockázata, hogy az Epcos a 2005-ös pénzügyi évben nem éri el céljait - vagyis az eladások és az eredmény tavalyinál magasabb szintjét."

Az Epcos figyelmeztetése az európai, amerikai és ázsiai félvezetőgyártók borús megállapításainak sorába illeszkedik: nagy a félelem amiatt, hogy ismét lassulás fenyegeti a szektort, amely csak nemrégiben lábalt ki eddigi legrosszabb periódusából. A múlt héten a német Infineon, a francia-brit STMicroelectronics és az amerikai Advanced Micro Devices is profitfigyelmeztetést adott ki.