FlexFon - új telekommunikációs szolgáltató jelent meg a piacon

MTI Sajtóadatbank, 2005. január 17. 13:01
Megkezdte működését Magyarországon a telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó FlexFon Kft. - közölte Hámori Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón.
A Matáv hálózatán működő társaság az ügyvezető szerint a hívás irányától függően, akár 4-55 százalékkal is kedvezőbb díjakkal nyújt szolgáltatást, mint versenytársai. Hozzátette: azért tudnak olcsóbban szolgáltatni, mert nagyon kis létszámmal, jelenleg 5 alkalmazottal, költséghatékonyan dolgoznak, s nem költenek reklámra. Az ügyfeleket egy mintegy 5.700 fős ügynöki hálózaton keresztül, direkt értékesítéssel toborozzák.

A társaságot 2004-ben hozták létre 3 millió forint alaptőkével, s a hasonló tevékenységet folytató, 1999-ben alapított német családi tulajdonban lévő Innoflex AG 100 százalékos birtokában van. A magyarországi szolgáltatás megindítására eddig több százezer eurót költöttek a tulajdonosok, így például kiépítették azt az informatikai központot, ami lebonyolítja a távközlési forgalmat, s kiállítja az ügyfelek számláit.

Az ügyvezető a tervekről elmondta, hogy félévkor legalább 20 ezer ügyfelük lesz, míg az év végre számuk eléri a 100 ezret. Hozzátette: 25-30 ezer ügyfél megléte esetén már nyereséget termel a vállalkozás.

A cég szolgáltatása egyelőre csak a Matáv területén vehető igénybe. Az új ügyfél egy 5 ezer forintos átállítási díj kifizetése után a kagyló felemelésével automatikusan a FlexFon hálózatán bonyolítja le hívásait. Az ügyfeleknek ki kell fizetniük a Matáv számára az eddigi előfizetési díjat is, de sokkal olcsóbban telefonálhatnak, mint korábban - mondta az ügyvezető igazgató.

A FlexFon anyavállalatát követve más szolgáltatásokat is bevezet a magyar piacon: így például csatlakozási lehetőséget nyújt egy már 8 országban jelen lévő internetes áruházhoz, műholdas és internetes kommunikációt kínál, s jogszabályi környezet változásával elképzelhetőnek tartja az áramszolgáltatást is, kezdetben kisvállalati fogyasztóknak.