IDC: az eszközmenedzsment megoldások piacvezetője a Computer Associates

forrás Prim Online, 2005. január 17. 13:40
Az IDC legutóbbi jelentése szerint a Computer Associates (CA) 12,7 százalékos világpiaci részesedéssel és 19,3 százalékos árbevétel-növekedéssel továbbra is vezeti az eszközmenedzsment szoftverek piacát.
Az eszközmenedzsment szoftverek eladásaiból 2003-ban világszerte 890,5 millió dollár bevétel származott, az előző évihez képest 14,6 százalékkal több. Az IDC 2008-ig további jelentős növekedést jósol, amelynek nyomán ez a piac elérheti az 1,25 milliárd dollárt is. Az IDC jelentése azt is megállapítja, hogy ez a szegmens az üzletileg kritikus alkalmazások és a feladat-intenzív, távoli eléréssel centralizáltan működő rendszerek növekvő száma miatt jelentős fejlődési potenciállal bír.

A CA Unicenter Asset Management megoldásaival – akár távolról is - proaktív módon menedzselhető a teljes IT eszközrendszer. A megoldások automatikus eszközdetektálást, konfiguráció-felügyeletet és -összeállítást, szoftverhasználat felügyeletet és és akár kereszt-platform jelentést is lehetővé tesznek. A Unicenter Argis Portfolio Asset Management modul pedig azáltal járul hozzá a költségcsökkentéshez és a működési hatékonysághoz, hogy az eszközök teljes életciklusára vonatkozóan – a tervezéstől, a beszerzésen át egészen a selejtezésig -- segíti a licenc- és vendori szerződések, és azok valamennyi pénzügyi vetületének kézben tartását. Így a CA eszközmenedzselő eszközével a felhasználók jelentős többletképességekre tesznek szert, beleértve az átfogó változásmenedzselést és az összetett eszközszámlázási- illetve visszaszámlázási funkciókat is.