Ötezer fős elbocsátás az Oracle-PeopleSoft fúziót követően

forrás Prim Online, 2005. január 17. 14:15
Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft integrálása a tervek szerint halad, és hogy a két cég együttes létszámát 50 ezerre csökkenti, ami mintegy ötezer fős elbocsátással jár. Ma megkezdődött a PeopleSoft és az Oracle érintett dolgozóinak értesítése, és a következő tíz nap során megtörténik többségük tájékoztatása.
Az Oracle úgy tervezi, hogy a PeopleSoft fejlesztői és terméktámogatási munkatársainak több mint 90 százalékát átveszi. A PeopleSoft fejlesztői csapata befejezi a PeopleSoft 8.9-es alkalmazásverzióinak fejlesztését, és a végleges termék piacra bocsátásával párhuzamosan megindul az alkalmazásegyüttes újabb, 9.0-s verziójának fejlesztése. A PeopleSoft támogatási szolgálata pedig az Oracle technikai támogatási szervezetének segítségével továbbra is világszerte folyamatos támogatást biztosít a PeopleSoft-ügyfeleknek.

Január 18-án a közös alkalmazási üzletág hivatalos beindításakor az Oracle részletes tájékoztatással szolgál ügyfeleinek és partnereinek az Oracle alkalmazásfejlesztési szervezetéről, a tervezett termékekről és azok piacra viteli stratégiáiról.