Graphisoft ArchiFM Veszprém "Nyitott önkormányzat az állampolgárokért" programjában

Kovács Attila, 2005. január 17. 18:43
A Graphisoft ma tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a HP Magyarország együttműködési megállapodásának keretében, annak alvállalkozójaként az ArchiFM 8.1 rendszer szállításával támogatja a Veszprémi Önkormányzat ingatlan-gazdálkodását.
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 2004-ben nyert el egy informatikai fejlesztésre vonatkozó EU pályázatot. A város által kiírt mintegy 500 millió forint értékű ajánlatkérést a HP nyerte el, mint fővállalkozó. A megvalósítandó informatikai fejlesztés célja olyan integrált rendszer létrehozása, amely egyaránt segíti a város polgárainak ügyintézését és támogatja az önkormányzat dolgozóinak belső munkafolyamatait.

A Graphisoft létesítmény-gazdálkodási szoftvere, az ArchiFM 8.1 feladata az önkormányzat által kezelt ingatlanok menedzselésének támogatása lesz. Segíteni fogja az ingatlanokkal kapcsolatos nyilvántartási, üzemeltetési és hasznosítási folyamatokat.

A végleges átadás, az éles indulás 2006. január elsején várható, addig megvalósulnak az összes szállítandó rendszer fejlesztéséhez kapcsolódó konzultációk, jogosultságok beállítása, rendkívül szigorú biztonságtechnikai fejlesztések, a felhasználók oktatása, majd egy több hónapig tartó közös tesztelés.