Üzemeltetési vezérigazgatóvá nevezte ki Shantanu Narayen-t az Adobe

forrás Prim Online, 2005. január 18. 14:39
Az Adobe Shantanu Narayen-t (41) nevezte ki az újonnan létrehozott elnök és üzemeltetési vezérigazgatói (Chief Operating Officer – COO) beosztásba.
Új beosztásában Narayen továbbra is az Adobe vezérigazgatója, Bruce Chizen felügyelete alá tartozik és az Adobe kreatív szakembereknek, otthoni felhasználóknak és nagyvállalati ügyfeleknek szánt megoldásaiért felel. Korábban a nemzetközi termékek területén volt ügyvezető alelnök, ezt a tisztségét 2001. óta töltötte be.

Mielőtt a nemzetközi termékek alelnöke lett, Narayen a nemzetközi termékfejlesztés első alelnökeként az Adobe termékeinek teljes nemzetközi kutatását és fejlesztését felügyelte. Ezt megelőzően az Adobe mérnök-technológiai csoportjának alelnöki és vezérigazgatói tisztségében az Adobe indiai fejlesztési központjának kialakítását segítette, illetve elindította az ügyfél munkafolyamatokra koncentráló Product Technology Inegration csoportot.

Mielőtt 1998-ban az Adobe-hoz került, Narayen társként megalapította a Pictra Inc-t, egy digitális fényképcserélő szoftver vállalkozást. Korábban a Silicon Graphics Inc. asztali és csoportmunka termékeinek igazgatója volt, ezt megelőzően pedig különböző felső vezetői pozíciókat töltött be az Apple Computernél.

Az 5 szabadalommal rendelkező Narayen az Indiai Osmania University-n elektronikai technológiai, a Bowling Green State University-n pedig számítástudományi diplomát szerzett. Megszerezte a Haas School of Business (University of California Berkeley) diplomáját is, ahol jelenleg a tanácsadó testület tagja.