Új piacon hódítanak a média és a távközlés vezető cégei

forrás Prim Online, 2005. január 18. 17:23
Bejelentette (2 évvel ezelőtti) megalakulását az IKO-Matáv Média Holding, a média és távközlés konvergenciájának vezető szakértő vállalata. A 3,2 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság tulajdonosai 50-50%-os arányban az IKO Production Kft. és a Matáv Rt.
A holding 100%-os tulajdonosa az IKO New Media Kft., és az IKO Content and Rights Kft. cégeknek, illetve 31%-os tulajdonrésszel a Magyar RTL Televízió Rt. második legnagyobb részvényese is. A holding tulajdoni arányokkal számolt árbevétele meghaladja a 11 milliárd forintot.

A holding megalapításának célja az interaktív tartalomszolgáltatói piac vezető cégcsoportjának létrehozása volt, amely mindkét fél számára új szolgáltatási lehetőségeket és ezáltal dinamikus fejlődést eredményezhet. A holding feladata a távközlés és a média között összekötő kapocsként a piac gyorsítása, növelése, egyfajta katalizátor szerep betöltése. A holding független szolgáltató - a média és a távközlés piacán bármely szereplő számára biztosít interaktív megoldásokat, így ügyfelei a mobil távközlés területén, az elektronikus, on-line és nyomtatott médiában egyaránt megtalálhatók. A holding jövőbeni üzleti lehetőségeit jól mutatja a holdinghoz tartozó IKO New Media fejlődési üteme, amely ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. 2004-ben több mint háromszorosára növelte forgalmát és meghaladta a 2 milliárd forintot.

A televíziózás és az interaktív tartalomszolgáltatások területén egyaránt piacvezető holding szolgáltatásaival a média, az üzleti élet szereplőit célozza meg, az SMS és MMS (Multimedia Messaging Service) alapú szolgáltatások esetében különös tekintettel az FMCG (fast moving consumer goods) cégekre és a kormányzati intézményekre.