A Sharp LCD TV-kkel és napelemes áramfejlesztőkkel növelné exportbevételét

MTI Sajtóadatbank, 2005. január 19. 09:37
A Sharp két év alatt 60 százalékra kívánja növelni exportbevételeinek arányát a jelenlegi 50 százalékról folyadékkristályos képernyőjű televíziói márkanevének a megerősítésével és napelemes üzletágának a fejlesztésével - mondta Macsida Kacuhiko elnök.
A Sharp Japánban, Mie tartományban épülő új üzeme a világon a legnagyobb méretű síküveg alapanyagból gyárt majd folyadékkristályos képernyő paneleket. - A nagyképernyős folyadékkristályos tévékészülékek révén lehet a legjobban növelni a külföldi értékesítést - mondta az elnök a Kyodo hírügynökségnek.

A nagyképernyős folyadékkristályos készülékek képminősége felülmúlja a plazmaképernyős készülékekét, és a termelés felfutása után, 2008 körül már árban is vetekednek majd velük.

A Sharp nemrégiben jelentette be napelemes áramfejlesztő-gyártó üzletágának fejlesztését. A 2010/11-es pénzügyi évre ötszörösére, 500 milliárd jenre szeretnék növelni az értékesítést. Európában, a napelemes áramfejlesztők egyik legnagyobb piacán értékesítési hálózat kiépítését is tervezi.

A folyadékkristályos televíziókat és a napelemes áramfejlesztőket leváltó következő termékgenerációról szólva a Sharp elnöke ígéretesnek nevezte a biotechnológia és az elektronika integrálásával kifejleszthető eszközöket.