A Reuters új partnerségi programmal erősíti Messaging szolgáltatását

OTS - Cégvonal, 2005. január 20. 10:50
A globális hír- és adatszolgáltató Reuters elindítja Compliance Partner Programját. A program a Reuters Messaging felhasználóinak adja meg a lehetőséget arra, hogy megfeleljenek az új, szigorú szabályozási követelményeknek.
A program létrehozása során a Reuters partneri kapcsolatra lépett az iparág vezető üzenetküldő beszállítóival, megadva ezzel a Reuters Messaging szolgáltatás felhasználóinak azokat az eszközöket, amelyek az elektronikus kommunikáció szabályozóinak való megfeleléshez szükségesek. A Compliance Partner Program első vendorai közé tartozik az Akonix, a Facetime és az IMlogic, az iparág három vezető vendora.

A pénzügyi szolgáltatási szektor néhány társaságát a felügyelő hatóságok - így a SEC és a NASD - kötelezte arra, hogy naplózza és figyelje az azonnali üzeneteket és adott esetben elcsípje azokat. Más társaságok önszántukból irányítják és ellenőrzik a vállalati kommunikációt, hogy az megfeleljen a belső vállalati szabályozásnak.

A Compliance Partner Program lehetőséget ad a Reuters Messaging szolgáltatások és megoldások felhasználóinak arra, hogy figyelemmel kísérjék a szolgáltatáson folyó forgalmat. A Compliance Partner Program tartalmazza a Reuters jelenlegi naplózási termékét is. A
Reuters Messaging felhasználói az új programból akként is profitálhatnak, hogy biztosak lehetnek üzeneteik megfelelő és alapos ellenőrzésében, s így az üzenetekkel kapcsolatos kockázatok minimalizálódnak.

A kapcsolat a Reuters és partnerei között teljességgel jogos és ellenőrzött. Következő lépcsőfokként a Reuters egy ellenőrző termékkel tovább szélesíti kínálatát, s ezt host-bázison teszi elérhetővé.

David Gurle, a Reuters alelnöke és az együttműködésen alapuló szolgáltatások üzletág vezetője elmondta: A Reuters ereje azon alapul, hogy képes a gyors, biztonságos, előzékeny és megbízható kommunikációt integrálni már meglevő pénzügyi szolgáltatásaiba. Célunk az, hogy termékajánlataink megerősítésével megjavítsuk a végfelhasználók elérését. A Compliance Partner Program megadja felhasználóinknak azt a rugalmasságot, hogy megbízható környezetben, harmadik félként megjelenő vendorokkal monitorozzák és figyeljék a Reuters Messaging rendszeren zajló forgalmat. Örülünk annak, hogy partnereink között tudhatjuk az iparág nagy gyakorlattal rendelkező vezető szereplőit.

Octavio Marenzi, a Celent vezérigazgatója közölte: Az egyre szigorodó szabályozási környezetben, a törvényi szankciók elkerülése érdekében a pénzügyi intézményeknek gyorsan meg kell találniuk az azonnali üzenetek naplózásának és auditálásának lehetőségeit. A Reuters Messaging egyike maradt azon néhány szolgáltatásnak, amely segít az Enterprise felhasználóinak e követelmények teljesítésében.