6,4 millió "Halo 2" játékprogramot adott el a Microsoft

Milkovits Gábor, 2005. január 23. 10:11
A Microsoft bejelentette, hogy mostanáig mintegy 6,4 millió darabot értékesített a „Halo 2” elnevezésű Xbox videojátékból.
A Microsoft tavaly november elején dobta piacra a cég Xbox játékkonzoljainak hírnevét magalapozó Halo játékprogram új verzióját, amely már az első napon 2,38 millió példányos rekordeladást produkált. Ha úgy vesszük, hogy két hónap alatt ezt „csupán” megduplázni sikerült, akkor akár kevesellhetjük is a 6,4 milliós példányszámot. Másrészt viszont a szám igen jelentősnek mondható, ha figyelembe vesszük, hogy az új játék ez alatt a rövid idő alatt gyakorlatilag utolérte az első kiadás eladásait – a régi és az új verzióból ugyanis ezidáig összesen 12,8 millió darabot hoztak forgalomba. Ezzel a látványos eredménnyel a Halo 2 a második helyen végzett az Egyesült Államokban a Sony PlayStation2-n futó „Grand Theft Auto: San Andreas” mögött.

A bejelentéssel egy időben a Microsoft azt is közölte, hogy Xbox Live online játékszolgáltatása felhasználóinak a száma elérte az 1,4 milliót.