Ericsson: 3G szerződés Romániában + 3G szolgáltatások Olaszországban

forrás Prim Online, 2005. január 24. 17:47
Az Ericsson és a Vodafone többségi tulajdonában lévő Connex keretszerződést írtak alá Románia első 3G hálózatának kiépítésére
A Connex - Románia piacvezető mobilszolgáltatója - az Ericssont választotta WCDMA hálózatának berendezés-szállítójául. Ez lesz az első hálózat Romániában, mely elérhetővé teszi a legkorszerűbb harmadik generációs szolgáltatásokat.

A szerződésben foglaltak szerint az Ericsson szállítja és telepíti a 3G alap- és rádiós hálózati berendezéseket, elvégzi a rendszerintegrációt és szolgáltatás-optimalizációt, beleértve a különböző berendezés-szállítók közötti integrációt is. Az Ericsson műszaki és képzési támogatást is nyújt az általa szállított megoldásokkal kapcsolatban.

Az Ericsson és az olasz H3G Italy öt évre szóló kizárólagos szerződést írt alá menedzselt szolgáltatások nyújtásáról


Az Ericsson kizárólagosságot garantáló szerződést írt alá a Hutchison Whampoa Csoporthoz tartozó H3G Italy vállalattal, menedzselt szolgáltatások nyújtásáról. A szerződés szellemében az Ericsson veszi át a H3G Italy teljes harmadik generációs hálózatának menedzselését.

A H3G Italy - a világ legnagyobb 3G szolgáltatóinak egyike, Olaszországban mintegy 2,6 millió előfizetővel - az Ericssont választotta stratégiai partnerének a több gyártó berendezéseiből álló 3G hálózatának menedzselésére és fejlesztésére Olaszországban. A szerződés tartalmazza továbbá a berendezések optimalizációját, a H3G Italy korszerű harmadik generációs multimédiás szolgáltatásainak menedzselését, beleértve a szolgáltatási szinteket és az üzleti támogatási rendszereket is.

A szerződés eredményeképpen a H3G Italy öt év alatt mintegy 250 millió eurós megtakarítást érhet el, ami a szolgáltató további fejlesztési terveit segíti, például az ígéretes 3G multimédiás és videoszolgáltatások elterjedését Olaszországban.