T-Mobile -Ericsson szerződés UMTS hálózat szállítására

forrás Prim Online, 2005. január 25. 19:40
Sugár András, a T-Mobile Magyarország Rt. vezérigazgatója és Staffan Pehrson, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója a T-Mobile 3G (UMTS) hálózatának kiépítésére vonatkozó szerződést írt alá. A fejlesztés révén a T-Mobile fejlett multimédiás 3G szolgáltatást nyújthat majd ügyfeleinek.
A megállapodás értelmében az Ericsson rádió-hozzáférési hálózatot és maghálózati rendszereket szállít, beleértve a hálózat telepítését és egyéb ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat is. Az Ericsson a T-Mobile Magyarország 3G rádiós hálózatának kizárólagos szállítója.

A piacvezető T-Mobile számára kiemelten fontos, hogy a két cég együttműködésére alapozva kiváló minőségű UMTS szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek, a fejlesztés során messzemenően figyelembe véve a mindenkori előfizetői igényeket. A T-Mobile több mint 4 millió ügyfele már most egyedi igényei alapján választhat a GSM, GPRS és EDGE szolgáltatások közül. Ennek részeként a szolgáltató 2004 decemberétől Budapest szinte teljes területén elérhetővé tette az EDGE szolgáltatást. A piacvezető T-Mobile számára mi sem természetesebb, mint hogy az ügyfelek igényeit kielégítve, az általuk megszokott kiemelkedő minőséget biztosítva vegyen részt az UMTS szolgáltatás bevezetésében.

A 3G és 2G mobilrendszerek szállításában piacvezető vállalatként az Ericsson a legújabb technológiával támogatja majd a T-Mobile Magyarországot UMTS hálózata kiépítésében. A T-Mobile és az Ericsson már 2004 decemberében aláírta a T-Mobile magyarországi UMTS hálózatának kiépítésére vonatkozó szándéknyilatkozatot.