Spam szűrés már Novell platformon is

forrás Prim Online, 2005. január 26. 14:55
A VirusBuster évek óta kínál komplex megoldást Novell platformot használó ügyfeleinek. Míg a VirusBuster for Novell Netware kiemelkedő hatékonysággal biztosítja a Netware szerver, és így a hozzá kapcsolódó munkaállomások másodlagos védelmét, addig a VirusBuster MailShield for Groupwise a levelezőrendszerbe integrálódva folyamatos védelmet biztosít a beérkező levelek vírus- és spam szűrésével.
A VirusBuster for Novell Netware megoldásban a különálló védelmi területek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a szerver háttértárait, vagy azok egyes részeit különálló védelmi egységekként kezeljük, egyedi beállításokkal, így minden terület a feladatához legjobban megfelelő védelmi szintet élvezi. Az intelligens fájlvédelem egyrészt megtiltja a hozzáférést a már fertőzött fájlokhoz, másrészt kiterjesztett állományvédelmet biztosít, azaz a megadott állománytípusok írását letilthatjuk, mely bizonyos károkozók ellen az egyetlen megoldás.

A VirusBuster MailShield for Groupwise a Groupwise Internet Agent levélforgalmán szűrőt képezve, a háttérben a leveleket még azelőtt ellenőrzi, hogy azok eljutnának a címzettekhez. A termék a VirusBuster for Novell Netware-re épül, így ahhoz kapcsolódva végzi teendőit, annak központi naplózását veszi igénybe saját üzenetei tárolásához, így a teljes védelem állapota egyetlen helyen ellenőrizhető.

A termék nem csak a csatolt fájlokban található vírusok szűrésére nyújt lehetőséget, hanem a megengedő és tiltó fájlszűrő segítségével megakadályozható bizonyos állománytípusok bejutása a hálózatba, mely biztonságtechnikai szempontból igen fontos, hiszen így kitilthatók a potenciális vírushordozó állományok. A program tartalmazza a WormBuster funkciót, mely lehetőséget nyújt az internetes férgeket tartalmazó levelek azonnali blokkolására. Mivel a termék a teljes levelet blokkolja, a levélforgalmat nem növelik a férgeket tartalmazó levelek, melyek hasznos tartalommal nem rendelkeznek. A heurisztikával támogatott spam szűrés időt és pénzt takarít meg cégének, hiszen a kéretlen levelek szűrésével rendszerének terhelése is csökken, és a cég alkalmazottai sem töltik levelek törölgetésével idejüket.

A VirusBuster for Groupwise főbb tulajdonságai:

Kiemelkedő teljesítmény a VirusBuster víruskereső motorjának köszönhetően
Moduláris felépítés az egyszerűbb kezelhetőségért
Minden bejövő és kimenő levél ellenőrzése és a károkozók eltávolítása
WormBuster a férget tartalmazó levelek azonnali blokkolására
Figyelmeztető csatolmány a fertőzött vagy kiszűrt csatolmányok helyettesítésére
White list (megengedő lista)
Hatékony értesítő rendszer: küldhető értesítés a rendszergazdának és/vagy az üzenet küldőjének, illetve a naplóból is tájékozódhatunk minden eseményről.
Automatikus program- és adatbázis frissítések FTP-n keresztül
Hagyományos Novell felhasználói felület
Egyszerű integráció a GroupWise rendszerbe
Spam szűrő
Statisztikai alapú spam szűrés számos értékelési módszer felhasználásával
Heurisztikus elemzés
White list (megengedő lista)
HTML alapú e-mailek kezelése
UNICODE támogatás, hogy bármely nyelvű spam szűrésére képes legyen a termék
Állítható szűrési érzékenység 3 előre definiált szinttel
A gyártói adatbázis mellett opcionálisan felhasználói adatbázis is alkalmazható
Gyakran frissített gyártói adatbázis