A Creative kiterjeszti a Zen Micro MP3 termékcsaládot

forrás Prim Online, 2005. január 30. 10:02
A Creative bemutatta a Zen Micro MP3 lejátszó 1GB, 4GB és a 6GB kapacitású modelleit a Consumer Electronics Show-n, Las Vegas-ban.
"A Zen Micro 5GB-os modell első szállítmánya óta hatalmas igényt tapasztaltunk a készülékekre, és sok helyen teljesen elfogytak a készletek," mondta Jean-Marc Dupuis, a Creative Labs Europe általános igazgatója. "Hogy kielégíthessük ezt az elsöprő igényt, megnöveljük gyártási kapacitásunkat, és kiterjesztjük a Zen Micro termékcsaládot. A 6GB-os modell több mint 3000 számot tárolhat majd, lesz 4 GB-os verzió, és egy flash memória alapú 1GB-os modell is."
A Zen Micro a gyártó szerint olyan funkciókban hagyja maga mögött vetélytársait, amelyeket a zenét hallgatók elvárnak:

MP3 és WMA támogatás: A Zen Micro a meghagyja a hallgatónak a választás szabadságát, hogy MP3 vagy WMA formátumot szeretne használni, CD-ről átjátszva, vagy on-line zenei oldalakról letöltve.

Mikroméretű: Kicsi a bors, de erős: a Zen Micro mindössze 8.4 cm magas.

Íves, kényelmes forma: Illeszkedik a tenyérbe, és könnyedén zsebretehető.

Megigéző kék fény: A ragyogó kék fény egyetlen érintéssel életre kelthető.

Tíz felvillanyozó szín: Élénk színek teljes skálája, minden stílushoz, személyiséghez.

Akár 12 óra lejátszási idő: A felhasználók akár egész nap élvezhetik a zenét egy töltéssel.

Kivehető, tölthető áramforrás: Egyedülálló lehetőség, hogy egyetlen pót elemmel 12 órával hosszabbítható meg a lejátszási idő.

FM rádió, felvételi lehetőség: A felhasználók kristálytiszta minőségű FM rádióadást hallgathatnak, illetve rögzíthetnek, akár 32 rádióállomás beállítással.

Hangfelvevő: Beépített mikrofon a hangrögzítéshez.

Függőleges érintővezérlő: Érintésérzékeny vezérlés, és intuitív függőleges görgetés a könnyű navigáció érdekében.

Hozzáférés több mint kétmillió letölthető zeneszámhoz: A felhasználók az Internet segítségével a letölthető zenék legnagyobb választékából válogathatnak az MSN Music, és más, a Zen-t támogató zenei szolgáltatások segítségével, mint a Napster és a MusicMatch.

Windows Media Player 10 DRM és PlaysForSure(tm) támogatás


Egy új Zen Micro firmware frissítés, amely az europe.creative.com címről letölthető, a rendszert PlaysForSure minősítetté teszi, Windows Media Player 10 használatával AutoSync és lejátszási lista támogatással. A PlaysForSure egy Microsoft logó és tesztelési program, amely könnyűvé teszi a felhasználók számára, hogy olyan lejátszót válasszanak, amelyek igazoltan, ellenőrzötten zökkenőmentesen működnek zenei szolgáltatások széles spektrumával, mint a Napster, MSN Music, MusicMatch, és még sok más. 2005 elején további fejlesztések várhatóak a Zen Micro, Zen Touch és Zen Xtra lejátszókra, amelyek támogatják a PlaysForSure online zenei előfizetéses szoláltatásokat a Windows Media Player DRM 10-zel.