Sci-fi novellapályázat: "Légy Te a magyar Asimov!"

Szalay Dániel, 2005. január 30. 18:37
Sci-fi novellapályázatot hirdetett a mesterséges intelligenciával foglalkozó Agent.ai oldal és a Galaktika című újság. A pályamunkák témája a mesterséges intelligencia bármely vonatkozása (robotika, érzelmi modellezés, ember-gép kommunikáció stb.) lehet.
A pályaműveket, amelyeket február 28-án éjfélig e-mailben lehet beküldeni az agent@agent.ai címre, zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Burger István újságíró, a Galaktika főszerkesztője, Kömlődi Ferenc író, az Agent Portal szerkesztője, Németh Attila dramaturg, a Galaktika irodalmi szerkesztője, Kovács "Tücsi" Mihály tudományos újságíró, a Galaktika tudományos szerkesztője, és Szilágyi Árpád újságíró, az Agent Portal munkatársa.

Az értékeléskor a pályamunkák műfaji színvonalát, mondanivalóját, a tematikus felkészültséget és a történetek valósághoz való viszonyát és újszerűségét értékelik. A novellák terjedelme legfeljebb két-három gépelt oldal, és lehetnek korábban elkészített - természetesen saját - alkotások, vagy kifejezetten e pályázatra szánt írások.

A legjobb alkotás megjelenik a Galaktika c. periodikában és az Agent Portalon is. Az első három helyezett Galaktika előfizetést nyer, valamint számukra az AITIA Informatikai Rt. és a Vándor Computer Kft ajánlott fel hardver-nyereményeket: MP3 lejátszót, hordozható LCD tévét, webkamerát. A hivatalos eredményhirdetés április 1-jén lesz, de az eredményeket az Agent.ai és a Galaktika is közölni fogja.

A pályázat kiírói arra kérik az indulókat, hogy feltétlenül írják meg nevüket, életkorukat, e-mail címüket, telefonszámukat (hogy minél hamarabb utolérhetőek legyenek, ha jó helyezést érnek el), és a benevezett alkotást RTF (Rich Text) vagy DOC formátumban küldjék el. Egy személy legfeljebb két novellát küldhet be.