EDU.WEB: a legismertebb távoktatási keretrendszer

forrás Prim Online, 2005. február 1. 14:43
A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA SZTAKI), a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ), a Műszaki Könyvkiadó és a SZÁMALK Oktatási Rt. szervezésében 2004. november 17-én rendezték meg az 5. e-Learning Fórumot. A szakma egyik legjelentősebb rendezvényén az elektronikus tanulással foglalkozó szakértők (elsősorban oktatási intézmények, magán vállalkozások és állami intézmények alkalmazottai, vezető szakemberei) hallhatták a legfrissebb információkat az e-Learninghez kapcsolódó kutatásokról, fejlesztési eredményekről.
A fórumon készített kérdőíves felmérésből érdekes kép rajzolódott ki az átlagos e-Learning szakértő karakterét illetően:

„31-50 év közötti férfi, felsőfokú végzettséggel, aki oktatási intézményben alkalmazottként dolgozik, … alkalmazott már elektronikus tananyagot, elsősorban az internetes változatot kedveli, leginkább az Eduweb keretrendszerét ismeri…”

A megkérdezettek válaszaiból egyértelműen kiderült: a magyar piacon leginkább ismert távoktatási keretrendszer az Eduweb Távoktatási Rt. által kifejlesztett, ma már 5 éve működő EDU.WEB, maga mögé utasítva olyan multinacionális cégek által fejlesztett rendszereket, mint az IBM Lotus LearningSpace, az ORACLE iLearning, az SAP Learning Solution és a Microsoft Learning Gateway, megelőzve az ugyancsak hazai fejlesztésű Coedut és a Sabedu Knowledge Linkerét.

Az Eduweb távoktatási keretrendszerét – e-Learning képzései bonyolítására - számos hazai cég, oktatási intézmény és államigazgatási szerv használja, többek között az Antenna Hungária Rt., a Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ, a Controll Training Továbbképző Központ, a Corvinus Egyetem, az E.ON Hungária Rt., az Euroweb Rt., a Földhitel és Jelzálog Bank Rt., az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az ITW Siewer, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Nexon Kft.