A T-Mobile bemutatta az MDA IV-es 3G kommunikátort

Milkovits Gábor, 2005. február 5. 17:20
A német T-Mobile internetes oldalán bemutatta a mobilszolgáltató első saját márkanév alatt futó, harmadik generációs Windows-alapú mobil kommunikátorát, az MDA IV-et.
A forgalmazó által "mini laptop"-ként aposztrofált háromsávos GSM készülék WiFi vezeték nélküli szélessávú hálózati alkalmazással, harmadik generációs UMTS és GPRS megoldásokkal, valamint Bluetooth-al is el van látva, USB porton keresztül pedig PC-re is csatlakoztatható. A kommunikátor ezen kívül egy 520 MHz-es Intel XScale PXA 270-es processzorral, 640x480 képpontos felbontású, elforgatható színes kijelzővel, teljes QWERTY billentyűzettel és Windows Mobile operációs rendszerrel van felszerelve. Egyelőre nem tisztázott, hogy a rendszer a Windows Mobile 2003 Second Edition, vagy esetleg már annak utódja, mint ahogy a gyártó cégről sem közölt információt a T-Mobile, a The Register internetes technológiai hírújság részéről azonban a tajvani HTC-t tartják a legvalószínűbbnek.

Amennyiben tényleg a HTC a gyártó, úgy a készülék más elnevezéssel és a szolgáltatók saját márkaneve alatt hamarosan megjelenhet a tajvani vállalat egyéb ügyfeleinek, így a Vodafone-nak, az O2-nek, vagy az Orange-nak a kínálatában is. A T-Mobile idén nyáron kezdi meg az új kommunikátor forgalmazását, amelynek árát egyelőre nem árulta el.