Axis - 250 millió forint értékű kormányzati keretszerződés

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 7. 08:24
Az Axis Számítástechnikai Kft. és társcégei az idén 250 millió forint értékben szállíthatnak programokat közbeszerzésre kötelezett szervezeteknek - mondta Dénes László, a kft. ügyvezető igazgatója. Közölte, hogy a cég a Központi Szolgáltatási Főigazgatósággal kötött megállapodásának megfelelően kész szoftvereket és testre szabott alkalmazásokat szállíthat állami intézményeknek.
"A programok nagy része a platform-független Cognos üzleti elemzéseket és információgyűjtést támogató szoftverből kerülnek ki, amely olyan felhasználóknak szól, akik csupán átlagos informatikai ismeretekkel rendelkeznek" - tette hozzá Dénes László.

Kifejtette, hogy tavaly a három cégből álló Axis-csoport 200 millió forint értékű megrendelést kapott állami cégektől, az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, a Legfőbb Ügyészségtől és számos kórháztól. Hozzáfűzte: az állami megrendelésekből származó árbevétel 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi forgalmat.

Az ügyvezető igazgató jelezte, hogy a cégcsoport összesen 2004-ben 1,2 milliárd forint árbevételt ért el, 200 millió forinttal többet a 2003. évinél. "Az Axis cégek az idén 15 százalékos árbevétel-emelkedést várnak a tavalyihoz képest" - hangoztatta Dénes László.

Az Axis Számítástechnikai Kft., a szoftverfejlesztő Axis Consulting Kft. és a szoftverdisztribúcióval foglalkozó harmadik cég magyar magánszemélyek tulajdonában állnak. A harmadik cég egy hónapon belül nevet vált, amelyet az ügyvezető igazgató nem kívánt még elárulni. A cégek nyolcadik éve disztribútorai a kanadai Cognos Inc. szoftvereinek.