Díjazták a StartLab internetes tehetségkutató pályázat nyerteseit

forrás Prim Online, 2005. február 7. 11:05
Lezárult a Startlap és a Carnation internetes tehetségkutató pályázata, a StartLab. Magyarország legkedveltebb nyitólapja, a Startlap és a Carnation online kommunikációs ügynökség 2004. szeptemberében hirdetett tehetségkutató pályázatot 16-24 év közötti diákok és fiatalok részére. A nyertes pályázatok íróinak ma délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át díjaikat a cégek szakemberei.
„ A pályázat célja az volt, hogy lehetőséget és platformot teremtsen azon tehetséges fiatalok számára, akik érdeklődnek a kommunikációs technológiai újdonságok iránt, és ötleteik, elképzeléseik vannak azok fejlődésével kapcsolatban.” – fogalmazta meg a pályázat alapötletét Gerentsér Imre, a Sanoma új média divíziójának igazgatója. „Minden olyan pályázati témához kapcsolódó ötletet, alkalmazás, megoldás leírását vártuk, amely régóta foglalkoztatta a fiatalokat, de eddig nem volt lehetőségük elmondani, bemutatni.”

Pályázni az alábbi három témakörben lehetett:


1. Szerinted milyen lesz az internet 20 év múlva?
2. Milyen online szolgáltatások ösztönöznék a broadband (szélessávú internetkapcsolat) terjedését?
3. Hogyan hasznosítanád az online távirányítást?


„Közel száz esszét kaptunk, melyek értékelése január elején zárult. A legtöbb pályázat a „Milyen lesz az internet 20 év múlva?” kérdésre érkezett. Ez volt a legtágabban értelmezhető témakör, így a beadott ötletek is széles skálán mozogtak. A kiírás szerint vártuk a határon túli magyarok jelentkezését is, és örömünkre éltek a felhívásunkkal.” - értékelte a pályamunkákat Szabó Erik, a Carnation kereskedelmi igazgatója.

A pályázatokat elismert hazai szakemberekből álló 6 tagú zsűri bírálta el. A zsűri tagjai a következők voltak:

Deme Csaba - kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes, Albacomp Számítástechnikai Rt., Hargitai Lilla - főtitkár, Magyar Reklámszövetség, Jakab Kriszta - főszerkesztő, Nők Lapja Cafe, Sándor Csaba – termékmenedzser, Playstation Magyarország, Tóth Krisztián - vezérigazgató, Carnation Internet Tanácsadó Rt., Török F. László - kommunikációs igazgató, Canon CEE.

A beérkezett pályaművek közül a zsűri Vajda Milán, Demmel Dániel és Zsámba István munkáját ítélte a legjobbnak. A nyertesek a Sanoma online diviziójának jóvoltából egy éves szélessávú internet előfizetést kaptak. Emellett a 3 legjobb pályázatot a zsűriben is résztvevő három cég, az Albacomp, a Canon és a PlayStation által felajánlott díjakkal is jutalmazták. A díjak mellett a legtehetségesebb pályázók részére a pályázat kiírói felajánlottak egy-egy hónapos szakmai gyakorlatot Sanoma internet divíziójánál valamint a Carnation Internet Tanácsadó Rt-nél.

A két cég tervei között szerepel, hogy a pályázatot a jövőben új témakörökkel, esetleg szélesebb célcsoportokat is megszólítva újra meghirdeti.