Szlovákia - 170 internetszolgáltató 250 koronáért kínál internet-hozzáférést

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 8. 08:42
Szlovákiában mintegy 170 internetszolgáltató kínál nem támogatott internet-kapcsolatot havi 250 szlovák koronás (mintegy 1600 forintos) havidíjért, gyakran időkorlátozás nélkül.
Az SME szlovák napilap jelentése szerint ezeknek a szolgáltatóknak nem kell használniuk a Slovak Telecom vezetékes vonalait, a vezetéknélküli technológia hozzáférhetősége miatt. Egy közvélemény-kutatás szerint a lakosság 57 százaléka előfizetne a szolgáltatásra, ha a havi díj nem haladná meg a 250 koronát. A szlovák távközlési hivatal készített is egy listát ezekről a cégekről.

A vezetékes piacon monopolhelyzetben levő Slovak Telecom jelenleg 900 koronáért kínálja internet-szolgáltatását. A szlovák gazdasági miniszter arra szeretné rávenni a céget, hogy csökkentse felére szolgáltatása árát. A gazdasági minisztériumnak ugyan nincs közvetlen kapcsolata a távközlési céggel, a közlekedési minisztérium azonban 49 százalékos részesedéssel rendelkezik benne.

A Slovak Telecom szóvivője nem zárta ugyan ki a tárgyalásokat a gazdasági miniszterrel, de azt mondta, hogy az árcsökkentés túl korai lenne.