Gyurcsány támogatná az informatikai ipart

Fekete Gizella, 2005. február 10. 14:33
Magyarországnak a modern világ modern törekvéseit megtestesítő gazdaságra van szüksége, erre kell a támogatások, erőforrások el-, illetve felosztásánál koncentrálni - mondta Gyurcsány Ferenc ma délelőtt, Ukrajnába indulását megelőzően a Hotel Kempinskiben megtartott üzleti reggelin.
A vezérigazgató és informatikai igazgató találkozóiról már üzleti körökben ismert CEBC rendezte eseményen az IBM Magyarországi Kft. moderátorként jelen lévő vezérigazgatója által feltett - a 2007-2013 között várható EU támogatás NFT2-ben meghatározott várható elosztásában, a tudásközpontú gazdaság, az információs társadalom létrejöttében jelentős szerepet játszó informatikai ipar esélyeit firtató - kérdésre adott válaszában a miniszterelnök jó esélyt jósolt az iparágnak.

A kormányfő, bár tisztában van ennek, elsősorban az ellenzéki támadásokban gyakran hangoztatott hátulütőjével, ma még úgy gondolja, továbbra is képes kiállni és érvelni a néhány versenyképes, a gazdaság, a társadalom fellendülését célzó húzó ágazat kijelölése és magas szintű támogatása elve mellett. Mint mondta, jelenleg tíz ágazat - közte az informatikai - elemzése folyik. A következő hetekben ebből 5-6-ot megnevezve, a fennmaradtak köre már a nyilvánosság előtt szűkül tovább.