A T-Mobile megkezdte 3G alaphálózatának tesztüzemét

forrás Prim Online, 2005. február 10. 18:24
A T-Mobile Magyarország a kereskedelmi UMTS szolgáltatás elindítására felkészülve első lépésként üzembe helyezte alaphálózatát, amelyen a szolgáltatásokat és a bevezetendő készülékeket teszteli.

A T-Mobile Magyarország a rendszerszállító, az Ericsson Magyarország kiválasztását és a szerződés megkötését követően néhány héttel Budapesten üzembe helyezte harmadik generációs alaphálózatát. Ezzel a lépéssel megkezdődhetett az év végére legalább Budapest belvárosára kiterjedő kereskedelmi 3G szolgáltatás elindításához szükséges tesztüzem. A T-Mobile 3G rendszeren elsőként a videotelefonálás, a szélessávú internet szolgáltatás és a videoletöltés tesztüzeme zajlik.

A T-Mobile 3G alaphálózat meghatározott ütemezés szerint folyamatosan további cellákkal bővül. A területi lefedettség kiterjesztésével párhuzamosan a kapacitás és az elérhető alkalmazások száma is növekedni fog.

A T-Mobile kereskedelmi UMTS szolgáltatását az ügyfelek megfelelő mobiltelefonnal az alaphálózat sikeres tesztelését és a további bázisállomások, kapcsolóközpontok sikeres telepítését követően még ebben az évben érhetik el.