Áprilistól elektronikusan is adózhatunk

forrás Prim Online, 2005. február 10. 20:45
Vámosi-Nagy Szabolcs, az adóhivatal elnökhelyettese a Kormányzati Portál csütörtöki internetes fogadóórájának vendége volt, ahol közölte: április elejétől bárki választhatja az elektronikus adóbevallást, amely az év végére már Linuxszal is működhet.
Bár az internetről letöltött programok segítségével már most is bárki eleget tehet az adókötelezettségeinek, az elektronikus adózás ez év tavaszától lesz teljes körű. Április elejétől bárki választhatja az elektronikus adóbevallást - nyilatkozta Vámosi-Nagy Szabolcs csütörtökön.

Tízezer cég közül eddig csak egy jelezte, hogy nem Microsoft operációs rendszert használ - válaszolta Vámosi-Nagy Szabolcs arra a kérdésre: tervezi-e az adóhivatal a honlapján található nyomtatványkitöltő program Linux operációs rendszer alatt futtatható változatának megjelentetését is.

Az elnökhelyettes szerint ebből a számból is látható: jól tették, hogy a Microsoft operációs rendszert vették alapul az ügyfél-adóhivatal kapcsolatában.

"Arra nyilván nem leszünk képesek, hogy a létező összes operációs rendszer alapján tartsuk a kapcsolatot az ügyfelekkel. Ezzel együtt éppen a Linuxszal kapcsolatban folynak felméréseink és előkészítő munkáink" - mondta Vámosi-Nagy Szabolcs, aki elképzelhetőnek nevezte, hogy az év vége felé képesek lesznek ezt az operációs rendszert is használni.