Nemzetközi elismerés az LLP által képviselt MIS üzleti intelligencia megoldásnak

forrás Prim Online, 2005. február 15. 11:05
Az LLP Csoport által Kelet- és Közép-Európában képviselt üzleti intelligencia megoldást, az MIS-t, a The OLAP Survey 4 legfrissebb kutatása a világ legsikeresebb rendszerei közé rangsorolja.
Az MIS az alábbi kategóriákban bizonyult a legjobbnak: lekérdezések teljesítménye, a bevezetési koncepció helyességének gyors kiderülése, ügyféltámogatás minősége, legnépszerűbb, külső cég által fejlesztett Excel kiegészítő, kiterjesztési lehetőség a vállalat egyéb területein, és felhasználóbarát működés.

Az LLP Budapest tavaly tavasszal jelentette be, hogy az LLP Csoport felveszi szoftvermegoldásai közé az MIS-t annak érdekében, hogy ügyfelei rendelkezésére álljon a vállalatvezetés, a költségtervezés, a jelentéskészítés, illetve a hitel- és kockázatkezelés területeivel kapcsolatban is. Az MIS egy alkalmazáson belül nyújt lehetőséget az ad hoc lekérdezések és riportok lefuttatásától kezdve a komplex teljesítménymenedzsment alkalmazások használatáig.

The OLAP Survey 4 kutatás (www.survey.com/olap) 52 országban összesen 971 működő OLAP és üzleti intelligencia bevezetést vizsgált meg; a felmérést Nigel Pendse, független elemző vezette. A válaszadók tipikusan közepes és nagyvállalatok technológiai vagy üzleti háttérrel rendelkező alkalmazottai voltak, akik főként az egészségügy/gyógyszeripar, informatika, kereskedelem és biztosítás iparágakban tevékenykednek.

Az MIS Alea - egy valós idejű, több dimenziós OLAP adatbázis, melyet a Microsoft Excel alkalmazással integráltak - egyike volt annak a 40 megoldásnak, melyet értékeltek. Az MIS az első helyen végzett a teljesítmény és a bevezetési koncepció helyességének gyors kiderülése kategóriákban, mely utóbbi a kutatás szerint leginkább befolyásolja egy implementáció sikerességét. Az MIS Alea volt egyértelműen a leggyorsabb valós idejű megoldás a kutatás szerint, hiszen a lekérdezések 75%-a 5 másodpercen belül lefutott, miközben a második legjobb megoldás esetében ez az arány csak kissé haladta meg az 50%-ot.

A kutatás szintén kiemelte a megoldás rendkívüli funkcionalitásait és felhasználóbarát kialakítását. Az MIS Alea előkelő helyet szerzett még a támogatás minősége, a lekérdező és számítási teljesítmény, valamint az üzleti célok elérése kategóriákban. Kiderült továbbá, hogy az MIS különösképpen népszerű a vállalatirányítási rendszerekhez kapcsolható jelentés-készítési, tervezési és költségvetési lehetőségei miatt. És érdekes adat volt, hogy az MIS ügyfelei átlagosnál kevesebb technikai problémát jelentenek le és kevesebb akadályba ütköznek, amikor alkalmazásaikat szélesebb körben kezdik el használni.