A biztonságra koncentrál a Lexar digitális képtároló megoldása

Milkovits Gábor, 2005. február 21. 20:48
A Lexar bemutatta legújabb, a biztonságra koncentráló digitális képtároló alkalmazását, a „LockTight” Compact Flash flashmemória kártyát.
A LockTight a digitális fényképezőgépre telepített kódoló/dekódoló szoftverrel együttműködve egy 160 bites SHA-1-es kódoló algoritmus segítségével illetéktelenek számára hozzáférhetetlenné teszi a rajta tárolt képeket. Így a kártyán lévő képfájlok csak a fényképezőgép dekódoló megoldásának segítségével, vagy pedig PC-ről a megfelelő felhasználónév és jelszó megadásával nyithatók meg. A 4 GB-os, titkosítással ellátott Lexar CF kártyával egyelőre kizárólag a Nikon D2X fényképezőgép működik együtt, a későbbiekben azonban valószínűleg több kompatibilis készülék megjelenése is várható. Kazami Kazujuki, a Lexar marketingigazgatója szerint a LockTight ideális megoldás lehet azok számára, akik nem szeretnék, hogy intim, vagy bizalmas felvételeik illetéktelen kezekbe kerüljenek.

A gyártó szerint a LockTight áprilistól lesz kapható: az árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám vélhetően valamivel drágább lesz, mint a titkosítási alkalmazás nélküli Compact Flash modellek.