Next Generation Telecoms Fórum Budapest 2005

forrás Prim Online, 2005. február 23. 10:20
Ismét óriási érdeklődés övezte a Next Generation Telecoms Fórumot, amelynek Prága után idén Budapest adott otthont. A 2005. február 21-22-én lezajlott esemény fő témája ezúttal a hálózatfejlesztés volt. A rendezvény keretében sor került a Microsoft és a media-streams.com által kifejlesztett – internet-alapú kommunikációs megoldásokat egyesítő – eszköz, az e-phone bemutatására is.
A Next Generation Telecom Hálózatfejlesztési Fórum lehetőséget biztosít az iparág döntéshozói számára, hogy a rendezvény során személyesen is megvitassák a hálózatfejlesztés jövőbeli tendenciáit a közép-kelet-európai régióban. A legmodernebb megoldások alkalmazása óriási jelentőséggel bír a bevételek növelése, az újabb felhasználók bevonása és a kapcsolatok kiszélesítése szempontjából.

Felismerve az e területen jelentkező igényeket, a media-streams.com a rendezvény keretében bemutatta új, Microsoft Office Rendszerre épülő megoldását. Az új kommunikációs eszköz integrálja a Microsoft Office Outlook 2003, a Microsoft Exchange Server 2003 és a Microsoft Office Live Communications Server 2005 előnyeit.

Az e-phone lehetővé teszi az internet-alapú telefonálást a PC-re és a helyi hálózatra támaszkodva anélkül, hogy akár telefonkészülékeket, akár telefonközpontot (PBX-et) kellene üzemben tartania a vállalatnak, és ezzel új mércét állít fel az irodai kommunikáció területén. A megszokott távközlési szolgáltatásokon túl lehetőséget biztosít integrált hangüzenetek küldésére, és linkelési lehetőséget kínál már meglévő adatbázisokhoz. Ráadásul mindezen szolgáltatásokat egy megszokott, gyakran használt felületen (Microsoft Outlook) keresztül kínálja a felhasználóknak, amely biztosítja az információk digitális formában történő feldolgozását, tárolását.

Az e-phone fejlesztői nagymértékben támaszkodtak a Microsoft Exchange Server 2003 és a Microsoft Live Communications Server 2005 elektronikus levelezési és valós idejű kommunikációt lehetővé tévő funkcióira. A Microsoft Exchange Server 2003 a Windows Server 2003-mal és a Microsoft Office Outlook 2003-mal együttműködve nyújt szolgáltatásokat az elektronikus levelezés és a csoportmunka terén. Többszintű biztonsági funkciói fokozzák a vállalati döntéshozatal hatékonyságát és növelik a vállalatok versenyképességét, egyszerűbbé teszik az üzenetkezelő rendszerek felügyeletét, amely megnöveli az informatikai szakemberek hatékonyságát.

A már Standard és Enterprise változatban is elérhető Microsoft Live Communications Server 2005 segítségével a vállalati azonnali üzenetkezelés és jelenlétészlelés előnyei kiterjeszthetők a távoli üzleti partnerekre, ügyfelekre, munkatársakra és szállítókra is, akik így hamarabb kapcsolatba léphetnek egymással, gyorsabban és egyszerűbben kommunikálhatnak, lerövidítve ezzel a döntéshozatali folyamatokat.