Megjelent a [csevegőszoba] könyv

forrás Prim Online, 2005. február 25. 17:03
A legérdekesebb virtuális kvaterkák szövegét az olvasók és a közismert vendégek közösen "írták" az [origo] csevegőszobájában.
Különös vállalkozásba kezdett az [origo] internetes portál, amikor a weboldal szerkesztői a csevegőszobában elhangzott beszélgetések közül kiválasztottak egy híján ötvenet, azért hogy azokat könyv formájában is elérhetővé tegyék. A [csevegőszoba] című kötet élő példája annak, hogy az interneten kialakuló beszélgetések nem feltétlen a pillanatnak állítanak emléket. Sőt, ha 49 kellőképpen ismert és érdekes személyt hívunk meg egy virtuális kvaterkára, valamint izgalmas és szokatlan kérdéseket tesznek fel a portál olvasói, a végeredmény akár még időtlen is lehet. A Sirály!Kiadó gondozásában megjelent kötet már kapható a boltokban.

A megszólaltatott szereplők sokszínűsége szórakoztató tartalommal tölti meg az oldalas könyvet, amelyet az is garantál, hogy a saját területükön kiemelkedő személyiségek kerülnek bemutatásra. Van köztük olimpikon (Mohamed Aida, Kiss Gergő, Janics Natasa, Gyurta Dani, Igaly Diána), író (Gerlóczy Márton, Réz András, Lázár Ervin, Karinthy Márton), politikus (Göncz Kinga), agykutató (dr. Hámori József), zenész (Yonderboi, Amorf Ördögök, Anima Sound System, Hajós András), de még tibeti miniszterelnök is (Szamdong Rinpocse).

A [csevegőszoba] interjúiról így könyv formájában közölve is ordít, hogy az internet közvetítésével készültek. Jellemző rájuk az a közvetlen hangnem, amit a személyes találkozókból adódó megilletődöttség általában nem enged meg, az az őszinteség, amire a legtöbbször hasonló okok miatt szintén nincs lehetőség. Ennek a légkörnek köszönhetően az [origo] olvasói mertek - és a mai napig mernek - egyszerűt kérdezni, s mint több esetben is kiderült, a válasz sokszor épp ettől lesz érdekes. Kicsit mások tehát ezek a beszélgetések, mint amilyeneket hasonló könyvekben megszokhattuk, éppoly sokszínűek, sokhangúak, mint a közeg, amelyben születtek.