A Sun csatlakozott Bono "ONE" kampányához

forrás Prim Online, 2005. február 28. 11:48
A Sun Microsystems bejelentette, hogy csatlakozik az énekes–aktivista részvételével zajló ONE elnevezésű közcélú online kampányhoz, amely során sokszázezer ember emelheti fel a szavát az afrikai AIDS-járvány és szegénység leküzdése érdekében. „A Nyugatnak nagyobb szerepet kell vállalnia Afrika egészségügyi helyzetének javításában és a földrészen tapasztalható szegénység csökkentésében” – mondta Bono, aki a kaliforniai Monterey-ben rendezett TED konferencián vehette át az újonnan alapított TED-díjat.
A díjjal kitüntetett neves személyiségek – a U2 zenekar frontemberén kívül Edward Burtynsky fotóművész és Robert Fischell feltaláló – három kívánságának megvalósításához a szervezet tagjai a legkülönfélébb módokon; tehetségükkel, lelkesedésükkel és felkészültségükkel járulnak hozzá.

„A TED-díj alkalmat ad arra, hogy hétköznapi emberek közösen különleges dolgokat vigyenek véghez” – nyilatkozta John Gage, a Sun Microsystems vezető kutatója a konferencia díjátadási ünnepségén. „Bono kívánsága halasztást nem tűrő problémára hívja fel a figyelmet, és egyúttal arra is rávilágít, hogy a kiút közös összefogással megtalálható. Ilyen sok jó szándékú ember a megfelelő technológia segítségével komoly változásokat érhet el. Valami nagyszerű van a levegőben” – tette hozzá Gage.

2005 márciusától kezdődően a Sun Microsystems Java technológiáján, a java.com webhely funkcióin és a Voxiva cég megoldásain alapuló rendszer segítségével bárki elektronikusan is csatlakozhat a ONE kampányhoz. A jelentkezőknek mindössze egy szöveges üzenetet kell elküldeniük mobiltelefonjukról vagy bármilyen egyéb Java-alapú eszközről, ha csatlakozni kívánnak Bonóhoz az afrikai újratermelődő szegénység és AIDS-járvány elleni harcban. A szöveges üzenet ún. „első csók”-ként kapcsolatot létesít a küldő fél és a www.theonecampaign.org címen található One kampány között. A feliratkozást a rendszer e-mailben igazolja vissza, és a java.com webhely a feladónak egy új csengőhangot is felajánl. Az akció eredményeként több százezer „hang” adhat majd nyomatékot az amerikai kormányzati politika módosítását célzó, a fenti kritikus fontosságú egészségügyi kérdésekkel és gazdasági problémákkal kapcsolatos petícióknak.

A ONE Alapítványról
A nemrégiben útjára indított ONE kampány újszerű lehetőséget kínál arra, hogy az egyes emberek hozzájáruljanak a világszerte pusztító AIDS és a rendkívüli szegénység leküzdéséhez. A ONE kampány szervezői között egyaránt találhatók vallásos hátterű és a szegénység ellen küzdő társadalmi szervezetek, amelyek együttesen hívják fel a figyelmet arra, mi mindent tehetünk a globális AIDS-válság és a szegénység megszüntetése érdekében. A ONE kampányhoz való csatlakozással minden embernek lehetősége nyílik, hogy hangjával, szavazatával saját maga is hozzájáruljon egy jobb, biztonságosabb világ létrehozásához.