Az SAP a Retek felvásárlásával erősíti vezető pozícióját

forrás Prim Online, 2005. március 7. 14:25
Az SAP és a Retek mai bejelentése szerint az SAP észak-amerikai leányvállalata, az SAP America Inc. végleges fúziós megállapodást írt alá a Retekkel. E lépésnek köszönhetően a világ vezető szoftverszállítója egyesül a kiskereskedelmi szoftvermegoldások és szolgáltatások piacának vezető szereplőjével. A Retek igazgatótanácsa jóváhagyta a végleges fúziós megállapodást, és egyhangúlag javasolta a Retek részvényeseinek az SAP-ajánlat elfogadását.
Az SAP 8,50 dolláros árat ajánlott készpénzben a Retek minden egyes részvényéért. Ez az összeg 42 százalékkal haladja meg a papírok 2005. február 25-i tőzsdei záróárfolyamát. A meglévő és ezután kibocsátandó részvényeket is figyelembe véve az ajánlat összértéke megközelítőleg 496 millió dollár. A Retek meglévő készpénzállományát, készpénzzel egyenértékű eszközeit és befektetett pénzügyi eszközeit nem számítva a tranzakció összértéke kb. 394 millió dollár.

A Minneapolisból irányított Retek integrált kiskereskedelmi alkalmazáscsomagját és kategóriavezető megoldásait több mint 200 ügyfél használja a világ 20 országában. Az 525 főt foglalkoztató vállalat 174,2 millió dolláros árbevételről számolt be 2004-ben. A Retek Atlantában, Londonban és Melbourne-ben tart fenn irodákat.