"Szolgáltató Önkormányzat" megoldás a Synergontól

Kovács Attila, 2005. március 8. 14:01
Március 8-án technikai sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a Synergon Rt. ez év elején alakult új, az önkormányzati és egészségügyi területeket lefedő üzletága. Somogyi Tamás üzletágigazgató ismertette a Synergon önkormányzatokat érintő stratégiáját (önkormányzati megoldások hatékonysága, szolgáltató önkormányzat, illetve kistérség létrehozása, intelligens települések kialakítása, pályáztatási tanácsadás, segítségnyújtás, pályázatkészítés stb.), illetve konkrétan felvázolta a cég „Szolgáltató Önkormányzat” elnevezésű szervezési-módszertani-tanácsadási megoldását.
Ez utóbbi átfogja az önkormányzati elektronikus ügyintézés fázisait; lehetővé teszi a különféle szervezeteken, rendszereken, földrajzi távolságokon átívelő munkafolyamatok kialakítását; egyaránt támogatja az egyes önkormányzatok és intézményeik, illetve az adott kistérségi tömörülés feladatvégzését; elektronikus formában adatszolgáltatást nyújt a vonzáskörben lévő vállalatok, lakosság és intézmények számára; támogatja az önkormányzati komplex integrált rendszerek kiépítését, megvalósítását.

Somogyi szerint az új ületág újfajta piaci megközelítést képvisel az önkormányzati, kistérségi rendszerek terén. Ezt hivatott bemutatni a Synergon most folyó „Kistérségi Roadshow” nevű, technológiamentes rendezvénysorozata, amelyen a cég a GKI-val közösen tárja az önkormányzatok elé az elektronikus ügyfélszolgálat, a kistérségi kommunikáció, a saját portálrendszerek előnyeit és a pályázatkészítés folyamatát.

A sajtótájékoztató további részében Stark János, az új Synergon üzletág önkormányzati feladatok ellátásáért felelős vezetője beszélt az üzletág fejlesztési munkáiról, így az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos „Szolgáltató Önkormányzat”, illetve az elektronikus adatszolgáltatással összefüggő „Adatvagyon másodlagos hasznosítása” megoldásokról, illetve azoknak a pályáztatással összefüggő kérdéseiről.