Sun díjeső a Developer.com "Az év legjobb termékei"-nek versenyén

forrás Prim Online, 2005. március 8. 18:41
A Sun Microsystems a Java technológia kifejlesztője és legfőbb támogatója bejelentette, hogy hat fejlesztőknek készült terméke és technológiája megnyerte a Developer.com évente odaítélt „Az év terméke” díját. A Sun által készített – és a fejlesztők által a több száz pályázó termék közül most kategóriagyőztesnek megválasztott – termékek és technológiák a Java 2 Platform „Standard Edition (J2SE platform)” verziója, a Java 2 Platform „Enterprise Edition (J2EE platform)” verziója, a Java 2 Platform „Micro Edition (J2ME platform) Wireless Toolkit” verziója, a Java Web Services „Developer Pack (Java WSDP)” verziója, a Sun Java Studio Creator szoftver és a NetBeans szoftver.
Részletek a Developer.com elismeréséből:

„Az év technológiája”
díjat nyert a Java Platform Standard Edition (J2SE) 5.0-s verziója, amely az elmúlt évtizednek a Java platformmal és programnyelvvel kapcsolatos frissítései közül a legjelentősebb. A J2SE platform az egyik legnagyobb projekt, amelyet a Java Community ProcessSM (JCPSM) segítségével valósítanak meg. A csaknem 160 szakember részvételével zajló munka során 15 Java Specification Request (JSR) eredményeit használták fel, és száznál több funkciót fejlesztettek ki.

A J2EE platform, amely a Java Platform „Enterprise Edition” verziója, megkapta „Az év vállalati fejlesztőeszköze” díjat. A J2EE platform azáltal egyszerűsíti a vállalati alkalmazásokat, hogy szabványosított, moduláris komponensekre építi őket. Ezáltal teljes körű szolgáltatásokat nyújt az adott komponensek számára, és bonyolult programozás nélkül, automatikusan kezeli a különböző alkalmazások viselkedésének számos részletét.

A Sun J2ME Wireless Toolkit 2.2 már második éve kapja meg az első díjat a vezeték nélküli/mobil fejlesztések kategóriájában. Az eszközkészlet továbbfejlesztett J2ME API-khoz nyújtott piacvezető támogatása, könnyű használhatósága és tekintélyes funkciókészlete nélkülözhetetlen eszközzé teszi azon mobilalkalmazás-fejlesztők számára, akik ki kívánják használni a világban található 579 millió Java-kompatibilis mobiltelefon adta lehetőségeket.

„Az év webszolgáltatási eszköze”
díjat nyert a Java Web Services Developer Pack (Java WSDP) fejlesztői csomag, amely olyan integrált fejlesztői eszközkészletet tartalmaz, amellyel XML-alkalmazások, webszolgáltatások és webalkalmazások készíthetők, tesztelhetők és telepíthetők a legújabb, szabványokon alapuló technológiákkal. A Java WSDP fejlesztői csomag díjmentesen kapható.

„Az év Java-eszköze” kategória győztese a Sun Java Studio Creator szoftverterméke volt, amely a Java alapú webalkalmazás-fejlesztés legfontosabb következő generációs eszköze. A termék egyesíti a száz százalékban Java szabványon alapuló eszközök összes előnyét az egyszerűsített vizuális fejlesztői technikákkal, miáltal a fejlesztők a leghatékonyabb módon készíthetnek alkalmazásokat a Java programnyelvben.

A NetBeans Integrated Development Environment (IDE) „Az év nyílt forráskódú eszköze” díjat kapta. A NetBeans IDE 4.0 az első olyan IDE, amely támogatja az új J2SE platform 5.0 nyelvi funkcióit, és az első, amelynek projektrendszere teljes egészében az Apache Ant nyílt forráskódú szoftveren alapul.