Szekszárd és Pécs mintatérség az informatika területén

MTI Sajtóadatbank, 2005. március 16. 10:10
Szekszárd és Pécs mintatérségnek számít az informatika területén, az elsők között nyertek támogatást európai uniós pályázaton az elektronikus szolgáltatás fejlesztéséhez - mutatott rá Kovács Kálmán informatikai miniszter pénteken Szekszárdon, egy szakmai konferencia kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.
Nagyon fontos, hogy itt, a 6-os út mentén, több ilyen sikeres pályázat van az elektronikus szolgáltatás fejlesztésére - mondta. Szólt arról is, hogy Pécs és Szekszárd mellett, négy kistérség, Bonyhád, Bátaszék, Mohács és Pécsvárad, közös pályázata keretében 102 település nyert 400 millió forintot 60 millió forintos önrésszel informatikai beruházásra.

"Ezekből a fejlesztési területekből fog összeállni az ország, hiszen április végéig összesen mintegy 40 ilyen projekt keretében 900 településen indul el az elektronikus önkormányzati szolgáltatások fejlesztése" - jelentette ki a miniszter.

Hozzátette: a másfél-két éven keresztül tartó programokra szóló 40 szerződés összesen 14 milliárd forintnyi uniós, 4,5 milliárd forintnyi hazai költségvetési támogatást és valamivel több mint 2,5 milliárd forintos önrészt jelent - tette hozzá Kovács Kálmán.