Gates vesztése után is vezet

MTI Sajtóadatbank, 2005. március 16. 10:21
A világ gazdagjainak listáját továbbra is Bill Gates, a Microsoft alapítója és fő részvényese vezeti 46,5 milliárd dolláros becsült vagyonnal. A listát évente közlő Forbes amerikai gazdasági magazin szerint a tavalyi listán Gates vagyona még 46,6 milliárd dollár volt.
A lap felhívja a figyelmet, hogy az általa ismert orosz milliárdosok együttes vagyona kétszerte nagyobb, mint amekkora a Microsoft főnökének volt 2004. végén. Pedig az orosz milliárdosok között a "legvastagabb" Roman Abramovics csak a Forbes lista 21. helyét foglalja el 13,3 milliárd dollárra tehető vagyonával.

Míg Gates vesztett - 100 milliónyit - vagyonából, addig az indiai származású acélmágnás, Laksmi Mittal több mint 6 milliárd dollárral gyarapodott, s ezzel feljött a Forbes-féle milliárdos listán a harmadik helyre. A 2004-es listán a 62. helyen állt.

A világ kettes számú gazdagja Warren Buffet amerikai befektető maradt: az idei évre 44 milliárdos vagyonnal fordult, dollárban mérve.

A negyedik helyre a Forbes a mexikói Carlos Slim Helut hozta: mostani vagyonát 23,8 milliárd dollárra saccolja. Őt Carlost Bin Talal szaúdi herceg és az Ikeát tulajdonló svéd Kamprad követi.