Oki: új multifunkciós nyomtatók kkv-k részére

Kovács Attila, 2005. március 19. 12:36
A nyomtatott üzleti kommunikáció specialistájaként ismert japán Oki cég bemutatta B4500 típusú monokróm multifunkciós készülék családját (MFP), melynek tagjai megnövelt kapacitással és minimális helyigénnyel támogatjákk a felhasználók munkáját.
Szkennelési, másolási, faxküldési, SMS-küldési és nyomtatási képességgel egyaránt felruházták a B4500-as készülékeket. A két modellből (B4520 és B4540) álló új MFP széria gyors működése mellett értéknövelt szolgáltatásokat is biztosít az árérzékeny, főleg kis- és középvállalati (kkv) felhasználóknak.

Az 50 oldalas automata lapadagolóval ellátott készülékek lehetővé teszik a dokumentumok szkennelését, faxolását és a digitalizált anyagok egy menetben történő továbbítását, ami jelentősen megkönnyíti a felhasználók mindennapos munkáját.

“Annak ellenére, hogy a piac egyértelműen a színes dokumentumok felé mozdul, mindig lesz igény a fekete-fehér dokumentumokra is. Ezek a berendezések rendkívül költséghatékonyan végzik munkájukat" - értékelte a megjelenést Érdi-Krausz Gábor, az Oki Systems (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója.

Mindkét berendezés rendelkezik kétoldalas színes szkennelési képességgel, ami a felhasználói beavatkozás csökkentése mellett lehetővé teszi a fejlett dokumentumkezelést, a hatékonyság növelését és az információk gyors kinyerését. A közös tulajdonságok közé tartozik a gyors modemnek köszönhető üzleti minőségű faxolás, valamint az a képesség, hogy a saját síkágyas szkennerrel különböző méretű és formájú másolatokat lehet készíteni a dokumentumokról.

A B4520 és B4540 típusjelű multifunkciós készülékekben alkalmazott dokumentumkezelő szoftver támogatja a digitalizált anyagok archiválását és menedzselését.

A B4540 típusjelű MFP-hez rendelhető bővítő opciók közé tartozik a kétoldalas nyomtatáshoz szükséges duplex egység, valamint a második papírtálca, amely csökkenti a felhasználói beavatkozást a nagyobb terjedelmű nyomtatási műveletek során.

A B4520MFP típusjelű multifunkciós készülék nettó végfelhasználói ára 149 ezuer forint, míg a B4540MFP-é 189 ezer forint.