A VIVAnet új szolgáltatása: ZÉRÓflexi ADSL

forrás Prim Online, 2005. március 21. 16:48
Március 21-étől a VIVAnet új szolgáltatást vezet be. A ZÉRÓflexi ADSL csomag belépési és havidíj nélkül, kizárólag forgalmi díjért kínál szélessávú internet-hozzáférést.
A VIVAnet "ZÉRÓflexi ADSL" néven új szolgáltatással várja ügyfeleit. Május végéig az első 500 megrendelőnek van lehetősége a kizárólag forgalmi díjas konstrukcióra előfizetni. A ZÉRÓflexi ADSL keretében egy Mbyte forgalomért 100 Ft-ot számol fel a szolgáltató.

"A terméket azoknak az egyéni internetezőknek alakítottuk ki, akik felhasználása jelentősen hullámzó, van időszak, amikor interneteznek, így igénylik a gyors, szélessávú hozzáférést, máskor meg napokig be sem kapcsolják otthoni számítógépüket. Ők azok, akik a rugalmas fizetési konstrukció hívei, sokat utaznak, és nem szeretnek azért az időszakért fizetni, amikor a szolgáltatást nem használják"- mondta a termék bevezetése kapcsán a VIVAnet ügyvezető igazgatója, dr. Bödecs Béla.

Mire elég hozzávetőlegesen a 100 Ft, amennyibe 1 Mbyte forgalmazása kerül?

Egy néhány soros szöveges e-mail 1-2 Kbyte nagyságú. A 100 Ft-ért akár 1024 db e-mailt lehet küldeni és fogadni. Egy átlagos nagyságú weboldal kb. 1-2 Mbyte, tehát egy ilyen oldal megtekintése 100-200 Ft-ba kerül. Ha egy 4 perc hosszúságú MPEG számot szeretnénk letölteni, akkor annak forgalmi költsége 400 Ft körül lesz a VIVAnet ZÉRÓflexi ADSL csomagjának választása esetén.

A konstrukció nagy előnye, hogy - hasonlóan a FLEXIadsl csomagokhoz - igen rugalmasan van lehetőség a VIVAdsl csomagokra való átváltásra, tehát az ügyfelek a költségek alakulásától függően dönthetnek, hogy inkább a fizetési szempontból abszolút rugalmas ZÉRÓflexi ADSL-t vagy a fix havidíjas VIVAdsl szolgáltatást veszik igénybe. Továbbá a költségek felülről limitáltak, ezzel is biztosítva azt, hogy a felhasználók havi költsége ne szökjön az egekbe.