A internet-szektor egyesülései emelhetik a New York-i indexeket

MTI Sajtóadatbank, 2005. március 22. 09:10
Az amerikai határidős indexek valamivel a pénteki záró szint feletti nyitást valószínűsítenek a New York-i tőzsdéken: megpezsdült az egyesülési kedv az internetes ágazatban, kissé magasabbra került ugyanakkor az olajár is.
Az IAC/InterActiveCorp internet konglomerátum közel áll a webes kereső Ask Jeeves Inc. megvételéhez - állítják az ügyletet jól ismerő elemzők. A Yahoo Inc. ugyanakkor megállapodott a Ludicorp Research & Development Ltd., valamint az általa létrehozott népszerű Flickr fotómegosztó weboldal megvételéről.

Esni fog azonban a Krispy Kreme Doughnuts Inc. lánc, mert jogi lépésekre készülnek azok a volt dolgozói, akiket nyugdíjazási és profitmegosztó tervei érintettek: a cég árfolyama már az Inet kereskedésében 2,5 százalékkal csökkent.

Jelentős makroadat ma nem várható, a befektetők már a Fed holnapi kamatmeghatározó döntésére "készülnek".

Az International Business Machines Corp. bejelentette, hogy szabálytalanságokra hivatkozva megtámadta Texas állam és a versenytárs Accenture Ltd. közötti szolgáltatási szerződést.

AzL-3 Communications Holdings Inc. árfolyamát az csökkentheti, hogy vizsgálat indult ellene, mert egyik egysége a katonai segélyhívó rádiókban használt védő alkatrészt kínált.

Gyorsjelentését ma a KB Home's lakásépítő társaság jelentette meg: negyedéves eredményei a figyelem fókuszába helyezik.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures 2 ponttal emelkedett, valamivel számított értéke felett alakul; 2,5 ponttal jutott magasabbra a Dow futures, 8 ponttal a Nasdaq 100 futures.