Új Primergy Econel szerverek a Fujitsu Siemens Computerstől

forrás Prim Online, 2005. április 1. 18:10
A Fujitsu Siemens Computers két új Intel processzoros alapszintű szervert mutatott be, amelyeket kis- és középvállalatok részére tervezett.
A Primergy Econel 50 a legújabb Intel Pentium 4 vagy Celeron processzorokkal és nagy teljesítményű Serial Advanced Technology Attachment (SATA) technológiával dolgozik. Az új hűtési koncepciónak köszönhetően zajkibocsátása is jóval alacsonyabb a régebbi rendszerekre jellemzőnél. A Fujitsu Siemens Computers alapszintű szerverei közül a Primergy Econel 200 kombinálja először a két Intel Xeon processzor támogatásának képességét SATA merevlemez-technológiával.

Sok kis- és középvállalat szerverkonfigurációként is PC-ket használ. Ez a megoldás azonban jelentős veszélyeket rejt magában, mivel a PC-k nem rendelkeznek az igazi szerverplatformokra jellemző biztonsági jellemzőkkel, használatukkal az adatbiztonság nagymértékben csökken. A Fujitsu Siemens Computers kimondottan azért fejlesztette ki a Primergy Econel generációt, hogy szerverműködésre tanúsított, megfelelő biztonságot garantáló platformhoz juttassa ügyfeleit. A Primergy Econel szervercsalád ECC memóriavédelemmel és integrált RAID lemeztükrözéssel gondoskodik az adatbiztonságról. A karbantartás megkönnyítése végett a komponensek cseréjét is egyszerűsítették: a memória, a meghajtók és a többi eszköz telepítése és cseréje egyaránt egyszerű.

A Primergy Econel 50 kis alkalmazások futtatására (pl. nyomtató-, fájl- és levelezőszerver funkciók betöltésére) alkalmas, egyszerű és biztonságos alapszintű szerver. Ideális megoldás szellemi szabadfoglalkozásúak és más kisvállalkozók (kiskereskedők, fiókirodák) számára. A 0. zajszint osztályba sorolt PRIMERGY Econel 50 a piac leghalkabb szervereinek egyike. Kiválóan alkalmas irodai felhasználásra

Főbb műszaki adatok:


A Fujitsu Siemens Computers alapszintű szerverei közül a Primergy Econel 200 kombinálja először a két Intel Xeon processzor támogatásának képességét SATA merevlemez-technológiával. Ideális megoldás azoknak a kis- és középvállalatoknak, amelyek rugalmas alkalmazás-, nyomtató-, fájl- és levelezőszervert keresnek, de nagyobb teljesítményt igényelnek az egyprocesszoros rendszerekre jellemzőnél. A kiváló processzor- és I/O-teljesítmény mellett ez a modell magas szintű adatbiztonságot kínál, a könnyen hozzáférhető meghajtóknak, ventillátoroknak és merevlemezeknek köszönhetően pedig szervizelése is roppant egyszerű.


Főbb műszaki adatok: