Több mint száz előadó és vitapartner az IT 2005 konferencián Egerben

forrás Prim Online, 2005. április 5. 10:25
Eddig mintegy 300 érdeklődő regisztrált az IT-felhasználók szakmai konferenciájára és kiállítására, az idén Egerben, április 12-én és 13-án megrendezésre kerülő IT 2005 konferenciára.
Három miniszterrel, valamint több mint 100 előadóval és vitapartnerrel 24 előadás és 12 fórum keretein belül igyekeznek arra a kérdésre válaszolni, hogy az állam és a vállalkozások hogyan tudják az informatikai fejlesztéseket a nemzetgazdaság illetve saját vállalkozásaik versenyképességének szolgálatába állítani.

Annak ellenére, hogy rendkívül nagy összegeket költenek a szervezetek és az állam az IT-rendszerekre, a felhasználó végül mégsem mindig elégedett, többek között a rendszerek átjárhatóságának hiánya miatt. A fő kérdés tehát még mindig az: az IT-szerepe a versenyképesség növelésében csak üres szlogen, vagy valóban szolgálhatja a hatékonyságot? S ha igen, akkor mit kell tennie és mit nem szabad tennie az államnak, illetve a vállalatoknak? Ezekre a felvetésekre a konferencia rendezője és a résztvevők nemcsak a felhasználói és a szállítói oldal vállalati vezetőinek válaszait várják, hanem több, e szempontból kulcspozícióban lévő kormánytag, Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési, illetve Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszterét is. Az Európai Terv második operatív programja kapcsán megismerhetjük Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter véleményét is.