Elnémult a Sunshine Rádió

forrás Prim Online, 2005. április 10. 13:03
A szabálysértési eljárás keretében eljáró Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 2005. április 7-én lefoglalta a Nyíregyháza körzetében sugárzott Sunshine Rádió adóállomását.
Az adó 2001-től sugárzott rádióműsort a 99,4 MHz frekvencián, az Országos Rádió és Televízió Testülettel (ORTT) kötött műsorszolgáltatási szerződés alapján és az NHH által kiadott rádióengedély szerint. A rádió műsorszolgáltatási szerződését az ORTT 1529/2003. (IX.4.) határozatában foglaltak alapján felmondta. Érvényes műsorszolgáltatási szerződés hiánya miatt az NHH a rádióengedélyt visszavonta. A fellebbezés után kiadott másodfokú határozat jogerőre emelkedésével a frekvencia használati jogosultságot a szolgáltató elveszítette.

Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a rádióengedély visszavonásáról szóló másodfokú határozat végrehajtásának felfüggesztésére irányuló kereseti kérelmet elutasította. A Sunshine Rádió a műsorsugárzást önként nem állította le, a hírközlési hatóság felszólítása ellenére tovább folytatta, a hatóságot az adó leállítására irányuló hivatali tevékenységének végzésében megakadályozta. Az ORTT elnöke 2005. március 30-i keltezésű levelében kérte az NHH-tól a jogosulatlanul végzett műsorsugárzás miatt kialakult jogellenes állapot megszüntetését.