Több, mint 400 jelentkező az IT2005 konferenciára

Vértes János Andor, 2005. április 11. 09:02

Már több, mint 400-an regisztrálták magukat a holnap kezdődő IT2005 konferenciára, amely az informatikai szakma, a vállalati döntéshozók és kormányzati stratégia formálóinak legjelentősebb tavaszi találkozója lesz.

A helyszínválasztással - Egerrel - remélhetőleg az idén szerencséje lesz a konferencia rendezőinek. Két évvel ezelőtt a Magyar Tudományos Akadémia azért nem bizonyult optimálisnak, mert a mindig elfoglalt menedzserek nem tudtak ellenállni munkahelyük szirénhangjainak, és - főleg a budapestiek - olykor "átmenő forgalmat" produkáltak a konferencián; tavaly az újonnan felépített visegrádi konferenciaszálló pedig a tesztüzemmódban nem vizsgázott valami fényesen. A konferencia szakmai tartalma ennek ellenére sikert aratott mind tavaly, mind tavalyelőtt, és feltehetően ennek és az idén is nívós programnak köszönhető, hogy a meglehetősen sűrű tavaszi rendezvénynaptárban is sokan tekintik kötelező programnak azt az IT konferenciát, amelyet ugyanaz a Média Hungária szervez, amely immár évtizede vonz tömegeket az Internet Hungary, a Média Hungária és a Kamera Hungária rendezvényekre is.

A konferencia megkerülhetetlenségét jelzi, hogy három miniszter is fontosnak érzi, hogy ezen közönség előtt kifejtse nézeteit arról, hogy mi az IT-szerepe a versenyképesség növelésében, mit kell tennie és mit nem szabad tennie az államnak, illetve a vállalatoknak? A kormány képviselői mellett az előadói pódiumra a konferencia másfél napja mellett több, mint száz szaktekintély lép fel, és tart előadást illetve vitatkozik a technológiai, stratégiai, oktatási, munkaszervezési, szakmai és - nem utolsó sorban - üzleti kérdésekről.

A konferencia részletes (de továbbra is nap, mint nap gazdagodó) programja megtekinthető a a http://www.it2005.hu weboldalon, és ugyanitt még "last minute" jelentkezéseket is elfogadnak a kedden reggel keződő konferenciára.