Synergon - GKI önkormányzati informatikai együttműködés

forrás Prim Online, 2005. április 11. 10:34
A Synergon Informatika Rt. és a GKI Gazdaságkutató Rt. együttműködési megállapodást írt alá önkormányzati informatikai tanácsadás területen. Az együttműködés biztosítja, hogy a Synergon Informatika Rt. az általa szervezett szemináriumsorozat során minden önkormányzati tevékenységi területet lefedő megoldásokat kínáljon a nagyvárosok önkormányzatai, valamint kistérség társulások elnökei és megbízottak számára.
Az együttműködési megállapodás keretében a Synergon szakmai segítséget nyújt a GKI Gazdaságkutató Rt-nek az önkormányzatok, illetve azok kistérsége számára készítendő informatikai tanulmányok, illetve informatikai tárgyú elemzések elkészítésében.

A szerződés informatikai kutatási területre is kiterjed, melynek értelmében a GKI Gazdaságkutató Rt. negyedévente legalább 1000 vállalat bevonásával felmérést készít a legalább 5 főt foglalkoztató vállalatok körében, lefedve a teljes üzleti szektort. Ezen kívül legalább évente egyszer felmérést készít az önkormányzatok informatikai ellátottságáról és használatáról.

A felmérések eredményei által a Synergon aktuális képet kap a piacról, valamint az önkormányzatok informatikai infrastruktúrájáról. Az eredmények alapján olyan költséghatékony megoldásokat tud javasolni a nagyvárosok önkormányzatai, valamint kistérség társulások elnökei és megbízottak számára, melyek segítségével lehetőséget kapnak az adott térség dinamikus gazdasági fejlődéséhez, illetve a területükön működő vállalkozásoknak, és lakosaiknak magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtásához.