A Graphisoft európai részvénytársasággá alakul

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 12. 09:21
A Graphisoft európai részvénytársasággá alakításáról döntenek a tulajdonosok a társaság május 10-i éves rendes közgyűlésén - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az átalakulást követően Hollandiából Magyarországra helyezik át a cég székhelyét. A társaság vezetése ettől a lépéstől 150-200 ezer euró adminisztrációs és jogi költség megtakarítását reméli.
A társaság székhelye jelenleg Amszterdamban van, amit a frankfurti tőzsdei bevezetés miatt választott korábban a cég. Üzleti tevékenységet azonban soha nem végzett Hollandiában, a Graphisoft mindig is magyarországi irányítással működött.

A frankfurti tőzsdei jelenlét azonban nem váltotta be a cég hozzáfűzött reményeit, a technológiai szektor nagy befektetőinek figyelmét nem sikerült felkelteni. Ezzel szemben a cég legtöbb befektetője a regionális alapok közül került ki, így 2000-ben a budapesti tőzsdei bevezetésről döntöttek. A Graphisoft részvények jelenleg is a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak, a frankfurti tőzsdéről pedig 2003-ban kivezették a papírokat.

A Graphisoft 2004-ben 5,1 millió euró nettó eredményt ért el, ami csaknem duplája az egy évvel korábbi 2,6 millió eurós profitnak. A társaság árbevétele 26,53 millió euró volt tavaly, 1 százalékkal kevesebb, mint 2003-ban.