Aranyfokozatú Microsoft partner lett a NetAcademia Oktatóközpont

forrás Prim Online, 2005. április 12. 09:29
Az országban másodikként a Microsoft legmagasabb szakmai elismerését kifejező minősítést kapott a NetAcademia Oktatóközpont. A Gold Certified Partneri cím odaítélésével a Microsoft olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek szigorú feltételrendszernek megfelelve bizonyítják szaktudásukat meghatározott Microsoft technológiák tervezése, bevezetése, oktatása, illetve Microsoft alapú megoldások fejlesztése terén. A NetAcademia Oktatóközpont a címet az Oktatási Megoldások kategóriában nyerte el.
A Microsoft Gold Certified Partnerek a Microsoft legmagasabb szintű megoldásszállító partnerei. Az egyes kompetenciák követelményeinek, így a Gold Certified Partneri címnek való folyamatos megfelelést a Microsoft rendszeresen ellenőrzi, ily módon is biztosítva, hogy csak a legjobbak kaphassák meg ezen legmagasabb szintű partneri minősítéseket.

A NetAcademia Oktatóközpont immár több mint fél évtizede tart magas szintű, egyedi informatikai tanfolyamokat abból a célból, hogy hallgatóik megismerjék a nagyvállalati informatikai rendszerek költséghatékony és megbízható tervezését, bevezetését, üzemeltetését és fejlesztését. Az Oktatási Megoldások kategóriában megszerzett Microsoft Gold Certified Partner cím birtokosaként, és Virtual University Enterprises-ként (VUE) a NetAcademia lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők helyben szerezhessék meg nemzetközi érvényű képesítéseket.

A tanfolyamok oktatói az összes lehetséges Microsoft minősítéssel – így MCSA, MCSE, MCAD, MCSD, MCDBA, MCT, és MVP képesítéssel – rendelkeznek. Az utóbbi címet – melyet a Microsoft ítél oda a kiemelkedő szakmai tudás elismerésként – hazánkban mindössze 5 szakember viselheti. Ennek köszönhetően a NetAcademia az ország egyetlen olyan Microsoft oktatóközpontja, amelynek oktatói hozzáférnek a Windows forráskódjához.

A NetAcademia évi mintegy 100 tanfolyamán és tréningjén több mint 1000 hallgató vesz részt, az oktatások helyszínéül korszerűen felszerelt, légkondicionált tantermek szolgálnak exkluzív, a világörökség részét képező környezetben, az Andrássy Konferenciaközpontban. A NetAcademia megalakulása óta törekszik arra, hogy a tanfolyamokon túl is fontos információkkal szolgáljon az érdeklődők számára, ezért portálján szakmai közösséget hozott létre, tudástárat, illetve az informatikusok számára FizuFigyelő szolgáltatást működtet.

A NetAcademia nevéhez fűződik az informatikai szakembereket tömörítő, jelenleg 3000 fős TechNetKlub.hu online közösség megteremtése, valamint a szintén IT szakembereknek szóló TechNet Magazin 2000-ben történt elindítása és rendszeres megjelentetése is. A TechNetKlub-ot, illetve a TechNet Magazint a Microsoft Magyarország 2004-ben karolta fel, de a NetAcademia Oktatóközpont szakemberei – moderátorként, illetve szaklektorként – továbbra is aktívan részt vesznek a munkában. A két cég szoros szakmai együttműködését az is jól jelzi, hogy a Microsoft Magyarország termékeinek, biztonsági frissítéseinek, szervizcsomagjainak és szakmai dokumentumainak tároló helyeként szolgáló hivatalos Microsoft letöltőközpontot a NetAcademia Oktatóközpont üzemelteti.