Magyarországi képviseletet nyitott az SPSS Inc.

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 13. 08:45
Önálló magyarországi képviselet nyitott a világ vezető statisztikai szoftver szállítója, az amerikai SPSS Inc. - jelentette be Martin Young, az SPSS közép-kelet-európai régiójának vezetője keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
A magyarországi képviselet megnyitásától a következő 18 hónapban szoftver-értékesítésből, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokból - elsősorban oktatásból és tréningek szervezéséből, konzultációs tevékenységből - mintegy 500 ezer dolláros bevételt várnak. A cég a kelet-közép-európai térség többi országában már markánsabban van jelen, például a csehországi cégük árbevétele évi 1 millió dollár körüli - mondta a régió-vezető.

A magyarországi képviseletet ellátó SPSS Hungary Kft.-t 2004 augusztusában négy magán személy alapította 3 millió forintos törzstőkével - mondta Lippert Krisztián, az SPSS Hungary Kft. ügyvezetője. A kft. pályázaton nyerte el az SPSS képviseleti jogát, a pályázaton indult az amerikai cég eddig három viszonteladója is.

A SPSS Hungary 14 éve van jelen Magyarországon, elsősorban pénzintézetek - közülük a legnagyobb az OTP Bank -, telekommunikációs cégek - legnagyobb partnerük a T-Mobil -, valamint egyetemek, akadémiai intézmények, piackutató cégek tartoznak ügyfeleik közé. A három korábbi disztribútor az elmúlt 14 év alatt több ezer szoftverüket értékesítette Magyarországon.