A Comfort-Netshare nyerte az IT 2005 innovációs díját

forrás Prim Online, 2005. április 13. 19:30
A Média Hungária az IT 2005 konferencia keretében idén is átadta „Az év innovatív üzleti megoldása” díjat. A öt fős zsűri a konferencia keretében kiállított és bemutatott saját fejlesztésű, innovatív technológiai és üzleti megoldások közül választotta ki „Az év innovatív üzleti megoldását”. A rendezvény fővédnöke, a Vezető Informatikusok Szövetsége adta át az 500 ezer forint készpénzzel és 500 ezer forint értékű hirdetéssel járó elismerést a Comfort-Netshare cégnek az áruházi POS termináloknál történő fizetést meggyorsító saját fejlesztésű, világszabadalommá minősített alkalmazásáért. A zsűri odaítélt továbbá egy különdíjat is a Megatrend által kifejlesztett IseeSec adatbiztonsági rendszernek, melynek célja, hogy a belső fenyegetettségek ellen védje a vállalatok üzleti rendszereit az adat eltulajdonítások ellen.
A kormányzatot, gyártókat, eladókat, tanácsadókat felvonultató konferencián az állami szerepvállalás e-közigazgatással, e-egészségüggyel és e-ügyintézéssel kapcsolatos előadásai hangzottak el a második nap, valamint szó esett az autópályákon való elektronikus díjfizetés mikéntjéről is.

A konferencia második napjának egyik legfontosabb szekciója az eEgészségügy teendőit járta körbe. Az egészségügy informatikai fejlesztésének, megvalósításnak fő célja, hogy az emberek elégedettebbek legyenek a szolgáltatásokkal, s javuljon az ellátási rendszer munkája. Az idei és a jövő évi feladatok kapcsán Fogarassy Károly, az Egészségügyi Minisztérium ágazati informatikai irodájának vezetője az IT 2005 Konferencia és Kiállítás előadásában elmondta: az eEgészségügyi rendszerbe 160-170 kórház és több ezer magánpraxis tartozik majd. Hozzátette: a rendszert az uniós direktívák alapján, nem egyedi, hanem generális megoldások révén hozzák létre. Kovács Attila, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat helyettes tiszti főorvosa kifejtette, hogy az eEgészségügy megvalósításával nemcsak a rendszer hatékonyságát kívánják növelni, hanem jobb szolgáltatásokat is akarnak nyújtani. A munka már megkezdődött, hiszen a szolgálat hétezer munkatársa számára már elérhető az elektronikus levelező rendszer, illetve az internet, s egységesítik a vírusvédelmi rendszert.

Andricsák Zoltán, a GKM főosztályvezetőjének előadásában az elektronikus díjszedési rendszerek terveiről beszélt. Elmondta, két technológia között választhatnak, s az egyik alkalmas arra is, hogy az autópályákon kívüli utakon a mérje a forgalmat. A 2008-ra tervezett rendszerre kiírt tender győztesének arra is válaszolnia kell, hogy csak a teherjárműveknek, vagy a személyautóknak is fizetni kell-e úthasználati díjat, s mennyi az optimális kilométerdíj.