A Sony futurisztikus teflon-bevonatú egere

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 13. 20:42
E hó végétől már kapható Japánban a Sony új egere, ami optikailag merőben különbözik a hagyományos mouse-októl. A rossz nyelvek szerint a VGP-UMS50-es pontosan úgy néz ki, mint egy összetaposott sörösdoboz.
A leginkább paralelogramma formát mutató egér alját PTFE fluorkarbon-al , azaz köznapi néven teflonnal vonták be. Ez a réteg az egér könnyebb gördülékenységét eredményezi bármely felületen. A kissé nagyra sikeredett egérfelület elején díszeleg a görgő és a két nyomógomb, amelyek kör alakban helyezkednek el, esztétikus megjelenést kölcsönözve a formabontó vívmánynak. A Sony szerint az egeret azért tervezték ilyen ergonómikusra, hogy ezzel is csökkentsék a felhasználók kezének fáradását.

A mouse 61 x 37 x 113 mm-es méretekkel rendelkezik, és emellett 90 grammot nyom. A Sony VGP-UMS50-t USB 2.0-n keresztül csatlakoztathatjuk számítógépünkhöz, és április 24-ig megérkezik a japán üzletekbe. Azt hogy az európai boltok polcait mikortól gazdagítja a Sony egere, még nem tudjuk előre, mint azt sem, hogy milyen áron kínálja majd a vállalat.