Az Intel első negyedéves eredménye 9,4 milliárd dollár

forrás Prim Online, 2005. április 20. 13:24
Az Intel első negyedéves bevétele elérte a 9,4 milliárd dollárt, amely 17 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedéves, illetve 2 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévi eredményhez képest.
Az első negyedéves adózott eredmény elérte a 2,2 milliárd dollárt, ami 25 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, illetve 1 százalékos emelkedést az előző negyedévhez viszonyítva. Az egy részvényre eső nyereség 34 cent volt, amely a 2004 első negyedéves 26 centhez képest 31 százalékos növekedés, illetve az előző negyedéves 33 centet követően 3 százalékos emelkedés. Az Intel az első negyedévhez hozzászámított még egy üzleti hetet, mivel a 2005-ös év 53 hétből álló pénzügyi évet jelentett a vállalat számára. Az elmúlt év első negyedéves eredmények során pedig egy jogi vitát követően 1,7 centtel csökkentett egy részvényre eső nyereséget jelentett.

A negyedév folyamán az Intel bejelentette, hogy átszervezte szervezetét, így a nagyobb termékcsoportokat összhangba hozta a vállalat stratégiájával, így biztosítva átfogó technológiai platformokat, Intel összetevőkre alapozva. Az Intel célja, hogy megváltoztassa a működési területeken való jelenlétét, így is tükrözve a cég új szervezeti struktúráját. Ennek első lépése a Form 10-Q volt, 2005 első negyedévében.