Samsung digitális fényképezőgép 3,5"-es kijelzővel

Milkovits Gábor, 2005. április 25. 22:02
A Samsung egy Kínában rendezett kiállításon bemutatta legújabb digitális fényképezőgépét, a Digimax Pro 815-öst, amelynek különlegessége, hogy egy 3,5”-es TFT-LCD kijelzővel van felszerelve.
A ránézésre tükörreflexesnek tűnő gép valójában egy fix optikás teljesen automata készülék, amolyan hibrid valahol félúton a professzionális és az egyszerű „point-and-shoot” fényképezők között. A gyártó nem árult el minden részletet a készülékkel kapcsolatban, így az csak az elnevezés alapján következtethető, hogy egy 8 megapixeles modellről van szó. Legmegragadóbb tulajdonsága kétségtelenül a feltűnően nagy méretű, 3,5”-es képátmérőjű TFT LCD kijelző, emellett azonban nem elhanyagolható a 28-420 mm közötti fókusztávolságokat biztosító 15-szörös optikai zoom sem, ami az igényesebb amatőröket is kompenzálja a cserélhető optika hiányáért. A Samsung Digimax Pro 815-ös egy másodperc alatt készenléti állapotba hozható, emellett pedig 2,5 képkockát tud fotografálni másodpercenként.

A Samsung által a kiállításon közzétettek alapján az új hibrid digitális fényképezőgép megjelenése idén nyárra várható, ám egyelőre sem a konkrét piacokkal, sem a készülék árával kapcsolatban nem lehet tudni semmi biztosat.