Közel megduplázta nyereségét a Microsoft

Milkovits Gábor, 2005. április 30. 20:10
A Microsoft 2,56 milliárd dolláros (részvényenként 31 centes) nettó nyereséget termelt az idei első negyedévben, ami majdnem a kétszerese a tavalyi év első három hónapjában produkált 1,32 milliárdnak.
A szoftveróriás összbevételei eközben elérték a 9,6 milliárd dollárt, ami szintén lényegesen több mint a tavalyi első három hónap 9,18 milliárdja. A Wall Street elemzői ugyanakkor mindkét mutató esetében többet, azaz 9,8 milliárdos bevételt és 32 centes részvényenkénti profitot vártak. A Microsoft ennek ellenére optimista, olyannyira, hogy a közeljövőre vonatkozóan viszont felfelé módosította a tőzsde várakozásait. Így például az idei utolsó negyedévre 10,2 milliárdos bevételt és 28 centes részvényenkénti nyereséget jósol a cég, 2006-ra pedig 44,1 milliárd dollár összbevételt helyez kilátásba. A Wall Street ugyanezekre a periódusokra 10,1 milliárdot és 27 centet, illetve 43,3 milliárdot becsült előzetesen.

Scott Di Valerio alelnök ezzel kapcsolatosan kiadott hivatalos közleményében az áll, hogy a cég optimizmusát a versenyképes új termékek és szolgáltatások körére alapozza. Szakértők szerint a közeljövőben a szerverszoftverek és az Xbox játékkonzolok lehetnek a húzóágazatok a Microsoftnál.