A Microsoft előrejelzése felfelé mozdíthatja a New York-i árfolyamokat

MTI Sajtóadatbank, 2005. május 2. 09:05
Az amerikai határidős indexek jelzései - és az elemzők ezzel egybecsengő nyilatkozatai - azt sugallják, hogy egyértelmű emelkedéssel kezdődhet a kereskedés a Wall Streeten: a csütörtöki lecsúszás után jócskán javíthat a hangulaton a világ legnagyobb szoftvergyártójának optimista előrejelzése.
A Microsoft árfolyama ugyan a várakozásoktól elmaradó negyedéves gyorsjelentés közzététele után csökkenő kezdett, ám az irányzat hamarosan megfordult, mert a befektetőket megnyugtatta a társaság elkövetkező üzleti évre vonatkozó kilátásainak kedvező alakulása. Kapcsolódó hír, hogy a harmadik legnagyobb amerikai PC-gyártó jó eladási eredmények mellett kisebb veszteséget szenvedett el, és további javulást vár.

Ma jelenik meg a Federal Reserve kedvenc inflációs mérőszáma, az - élelmiszert és energiát nem tartalmazó - személyes fogyasztási kiadások indexe. A befektetők nagy figyelemmel várják az adatot, ami esetleg újabb lökést adhat a Fednek a kamatemeléshez, és ez nyomasztaná a részvények piacát.

A vállalati hírek közül fontos lehet, hogy a félvezetőgyártás alapfelszerelését gyártó KLA-Tencor Corp. árfolyama esett miután bejelentette, hogy rontott negyedéves eladási kilátásain; magasabb negyedéves profitról, javuló kilátásokról számolt be a Hartford Financial Services Group Inc.

A tegnapi kedvezőtlen hírek mindhárom fontos index értékét jócskán, 1,14-1,36 százalékkal mérsékelték; október óta nem állt ilyen alacsonyan a Nasdaq Composite.

A határidős indexek közül jelenleg az S&P 500 futures 7,4 pontos növekedésben van, számított érétke felett mozog; 63 ponttal jutott magasabbra a Dow futures, 10 ponttal a Nasdaq 100 futures.